O nucleară pentru Durbacă și listacii lui

E frison în Galați. Durbacă ia tot și toți ( se ) plâng dar nimeni nu zice de ce se întâmplă asta. Nimeni nu îl deranjează cu nimic. „E prea mare Durbacă să fie deranjat”, „N-ai ce să-i faci” … ei, mă leși …

O lună, Mehmet al II-lea a dat cu tunurile lui Orban în zidurile Constantinopolelui. Nimic. La sfârșit, a concentrat jumătate din artilerie pe zidurile Sf. Roman. Au căzut în două zile.

Vulnerabilitățile lui Durbacă vin tocmai din puterea pe care o are. De la începutul anilor 90 și până în prezent, Eugen Durbacă controlează aproape tot ce înseamnă săracii orașului. În 2012 nu l-a văzut nimeni pentru că toți se uitau la USL. Acum, pentru prima oară în epoca modernă ( calculatoare, internet, facebook ) Durbacă se arată în toata hidoșenia.

Vulnerabilitățile lui Eugen Durbacă sunt pe lista lui de consilieri, și de la municipiu și de la județ. Îi vom lua punct cu punct, ca să fie știut dinainte. Eu nu mă plâng, nu intru în panică. Documentez.

Lista lui Durbacă se deschide cu Cristian Dima. Am mai scris, se vede și din declarația de avere. Nu banii pe care îi are ( anul trecut a încasat dividente de peste 700.000 de lei ) ci informația. Dl Dima deține imperiul Convert. Amanet. Asta înseamnă informații despre cei care chiar au probleme financiare. Cine sunt. Ce probleme au. Câți bani nu au. Ce garanții oferă. Asta înseamnă liste.

Declarație de avere Cristian Dima

Declarație de interese Cristian Dima

Urmează Florin Râclea. În declarația de interese publicată pe site-ul ANI zice că este asociat în SC Instalterm SRL Galați și asociat și administrator al SC Profiterm Distribution SRL Galați, firmă care este în insolvență. Numai că în declarația de avere zice că singurul său venit este un salariu de la SC Instalexpert SRL.  Chiar așa, dle Râclea, niciun leu dividende de la Instalterm?

Pe site-ul mfinanțe sunt date două firme Instalterm. Instalterm și Instalterm Service. Și în acestea și în Profiterm și în Instal Expert, acționarii sunt fix aceiași: Florin Râclea, Florin Atanasiu, Adrian Scântei.

S-ar putea să fie doar o coincidență, dar Monitorul de Suceava scria în mai 2013 că procurorii DIICOT au săltat un grup infracțional organizat, pe motiv de evaziune fiscală de aproape 10 milioane de euro. În grupul infracțional organizat era și „Adrian Scîntei, de 44 de ani, din Galați.” Adrian Scântei, partenerul lui Florin Râclea, este născut în 1968. La sfârșitul lui 2013 urma să împlinească 45 de ani.

Tipii montează centrale de apartament iar oseviștii lui Râclea din Dunarea și din Micro 18 anunță pe oricine îi ascultă că după alegeri le pun centrale pe banii primăriei, dacă, logic, iese Durbacă primar.

Înțeleg că dl Râclea, după ce i-a căzut fața când a aflat de la reprezentantul Distrigaz că nu mai este resursă de distribuție de gaze naturale, s-a deconspirat ca prostul la dezbaterea publică de vinerea trecută, pe subiect termoficare, organizată de Sinan Mustafa la parcul de soft.

Și-acum, aia grea cu dl Râclea: conform listei afișate la Sala Sporturilor, sediul Biroului Electoral Municipal, dl Râclea locuiește într-un bloc de pe bulevardul Dunărea. E, ce să vezi, este fix blocul în care și-a găsit sediul și CC Insol SPRL, lichidatorul Apaterm. Adică exact firma care decide la care asociații calcă mai apăsat pentru încasarea datoriilor care, odată recuperate, ar trebui să ajungă la CET, ca să fie plătită datoria către Romgaz. Dar asta nu prea se întâmplă.

Abia aștept ca dl Râclea să intre în Consiliul Local. Eventual, ce chestie, chiar în Comisia de Servicii publice. Dle Mustafa, ce credeți, cum va vota consilierul local ALDE Florin Râclea în problemele termoficării? Și, dacă va vota, ce ziceți, merge de-un contencios, de agresivitate medie, pe motiv de conflict de interese?

Declarație de avere Florin Râclea

Declarație de interese Florin Râclea

Un alt domn de pe lista lui Durbacă: Contoman Octavian. Același nume figurează în baza de date a primăriei, ca președinte al asociației de proprietari 327. Adresa candidatului Contoman Octavian, afișată la sediul Biroului Electoral de la Sala Sporturilor este într-un bloc din asociația 327.

Conform site-ului Apaterm, asociația de proprietari 327 avea anul trecut, la 28 februarie ( la data falimentului și a închiderii sistemului ) o datorie de 792.601 lei. Mișto. Credeți că președintele Contoman ar face scandal datornicilor din bloc sau le-ar sugera, cu binișorul, că mai bine votează cu cine trebuie și după aia mai vedem noi?

Declarație de avere Contoman Octavian

Declarație de interese Contoman Octavian

Alt candidat în lista lui Durbacă: Aurica Gaiu. Același nume figurează în baza de date a primăriei, ca administrator al asociației de proprietari 371 Olt.

Același nume figurează și în Hotărârea de Consiliu Local nr 124/ 29.04.2010: au numit-o în Consiliul de Administrație de la Apă Canal, în urma unei adrese a Partidului Conservator.

Conform site-ului Apaterm, asociația 371 Olt avea, la 28 februarie 2015, la data închiderii sistemului de termoficare, o datorie de 3.294.240 lei. 33 de miliarde! Suma asta nu se adună într-o iarnă. Acolo sunt poate 10 ani de neplată. Sunt comune în județul Galați cu bugete mai mici. Mișto. Credeți că administratorul ar face scandal datornicilor, să își plătească datoriile sau le-ar sugera să voteze cu cine trebuie și după aia totul va fi bine?

Dar asociația 371 Olt nu are datorii doar la Apaterm. Are și la Apă Canal: 405.199 lei. 4 miliarde!

Și tot asociația 371 Olt figurează și într-un tabel de societăți care au utilizat munca nedeclarată, în iunie 2013, pe site-ul ITM. Muncă la negru.

Trecem la lista de la județ. Altă catastrofă.

Candidata Natalița Buruiană. E legendară. Este administrator la asociația 775.  „Căpușă de partid”. Membru în CA la Apaterm, de prin 2006. Impusă de același Durbacă. Site-ul Apaterm zice că anul trecut, pe 28 februarie, când a dat faliment distribuitorul și noi am închis producția, asociația 775 avea o datorie de 1.753.086 lei. 17 miliarde. Pe site-ul Apă Canal, asociația 775, unde dna Natalița Buruiană administrează de rupe, figurează cu apa rece taiată. Datoria asociației administrată de dna Natalița Buruiană pentru apă rece este de 281.249 lei.

De bine ce administrează asociația 775, Natalița lui Durbacă ia și salariu. 13.200 lei pe an. Asta face 1.100 lei pe lună. Nu contează cât muncește și ce datorii recuperează de la restanțierii din bloc ( dacă îi are ), leafa e întreagă și la timp. Personal, suspectez o oarecare deturnare de fonduri.

Dar Natalița Buruiană nu candidează doar la Consiliul Județului. Candidează și la Sendreni, pentru Consiliul Local al comunei. Asta înseamnă că are casă la Șendreni. Evident, e o casă mică, așa, cam cât o cușcă de cîine, pentru că veniturile sunt mici. Pensia e 9.504 lei pe an iar a soțului, doar un pic mai mare. Aiurea … casa din Sendreni e cumpărată în 2013 și are 174 mp, pe o vatră de casă de 700 mp. Și, la Șendreni, nu e tocmai ieftin.

Declarație de avere Natalița Buruiană

Și încă o observație cu Natalița lui Durbacă: site-ul primăriei zice că e administrator la două asociații: Asociația 775, de care tocmai am vorbit și asociația 780, mică și fără datorii. Dar în declarația de avere zice că a încasat bani doar de la 775. Asta înseamnă că la asociația 780 a muncit fără bani. Dacă a muncit fără bani, înseamnă că a muncit fără contract. Iar muncă la negru?!

Trei candidați ALDE din echipa Durbacă, ale căror nume le găsim și în lista administratorilor, trei asociații care au la un loc datorii pentru căldură și apă rece de 6,5 milioane de lei. Și, hai să fim serioși. Poate n-au furat chiar toți banii ăștia. Cu siguranță, au și datornici în asociații. Ce ziceți, îi execută de le merg fulgii? Cu siguranță, nu. Dacă ar face-o, asociațiile nu ar avea datoriile astea. Deci n-o fac. Și-atunci, rămâne extrem de plauzibilă ideea că administratorii ăștia, de la partid, îi lasă pe datornici în pace, pe banii primăriei, cu condiția să voteze cu cine trebuie.

65 de miliarde doar din trei asociații dar … să fim serioși … Durbacă poate are în partid zeci de administratori sau președinți de asociații!

Altă mișelie în hoarda de listaci a lui Durbacă: Dima Gheorghe. Jurist. Locul 4 pe lista de consilieri județeni, așa cum suntem informați în pliantul partidului. Pentru Durbacă, e mai important chiar și decât Natalița. E, acest cetățean, Dima Gheorghe, zice în declarația de avere că lucrează la Calorgal.E bine de știut dar nu am o problemă cu asta. Ce mi se pare șocant e că Dima Gheorghe a depus două seturi de declarații de avere: o dată, pe numele Dima Gheorghe, candidat la Consiliul Local al Municipiului Galați și încă o dată, pe numele Dima P Gheorghe, candidat la Consiliul Județean Galați.

Bine, omul pare ușor analfabet, pentru că a scris „județian”.

Dima Gheorghe sau Dima P Gheorghe ( de ce nu e același nume în ambele declarații?! ) a făcut declarații de avere și de interese și pentru Consiliul Local și pentru Consiliul Județean. Una pe 20 aprilie, pentru Consiliul Local și una pe 21 aprilie, pentru Consiliul „Județian”. Oare ce s-a întâmplat?

Putea să candideze și la municipiu și la județ. Însă e doar pe lista pentru județ. Probabil, i-au spus că va candida dar nimeni nu știa unde. Așa că omul s-a pregătit pentru orice. Ăsta nu e partid serios.

Declarație de avere Dima Gheorghe

Declarație de avere Dima P Gheorghe

 

Erată

Dima P Gheorghe, angajat Calorgal, ale cărui declarații de avere le-am prezentat mai sus este candidat UNPR la Consiliul Județului. Un UNPR-ist este, deci, atât de buimac încât nu știe la ce candidează.

Totuși, ca să nu scădem ba chiar să creștem megatonele din nucleara pentru Durbacă și listacii săi, afirm:

Dima Gheorghe, candidatul ALDE pentru Consiliul Județului, este una și aceeasi persoana cu Dima Gheorghe, actual consilier județean ALDE.

Dima Gheorghe ( ALDE ) este fost salariat Delta Rom, firma familiei Durbacă, conform declarației de avere de la începutul mandatului de consilier județean.

Actualmente, este pensionar si, in anul 2014, conform declaratiei de avere, a avut o pensie de 3,750 lei pe lună.

Dima Gheorghe, candidatul ALDE, este și președinte al asociației de proprietari 861, conform bazei de date a primăriei de pe site-ul serviciului pentru relația cu asociațiile de proprietari.

La parterul blocului M3, de pe strada George Coșbuc, din asociația de proprietari 861, al cărei președinte este omu’ lui Durbacă funcționează firma Electra Systems, condusă de dna Ecaterina Șerban, deasemenea, candidat ALDE la Consiliul Județului.

Am mai spus și aici, firma dnei Ecaterina Șerban se ocupă cu montarea și mentenanța interfoanelor. Asta înseamnă niște contacte și contracte deosebit de interesante cu asociațiile de proprietari din municipiul Galați.

Pe un site de promovare, dumnealor se laudă cu peste 50,000 de utilizatori ai interfonului de bloc. Plus grădinițe. Hmmm … 

Uite suficiente motive să cred, cel puțin eu, că o parte din sutele de miliarde pe care le are de recuperat CET-ul de la Apaterm și Apatermul de la asociațiile de proprietari sunt de fapt bani cu care ( și ) Durbacă și-a finanțat și o să-și finanțeze voturile. 

Iar CET-ul o să recupereze fix pix. La sfârșit, din sistemul de termoficare o să rămână niște profituri uriașe pentru, de exemplu, dl Râclea, viitor consilier municipal, implicat cu toate ale sale în montarea de centrale.

Dar poate cel mai important om din echipa lui Eugen Durbacă este Răzvan Avram. E finul lui Durbacă. Dar nu asta e problema ci faptul că, așa cum am scris încă de acum două săptămâni, este funcționarul public care știe toți săracii din oraș și din județ. Numai că, fiind funcționar public, director executiv al Agenției de plăți și prestații sociale Galați îi este permis să fie membru de partid dar are resticții majore în practicatul politicii. Și dl Răzvan Avram o practică, în campanie, cu insistență. E prezent la acțiuni și în oraș și în județ, așa cum se vede din fotografiile postate pe facebook de membrii ALDE și simpatizanții lui Durbacă.

Ce ziceți, domnu’ Ciumacenco, merge de-o sesizare la ANFP?

Mai ales că uite ce s-a întâmplat în București, în cazul Vanghelie, alt notoriu controlor al asistaților, pentru că și-a pus pe lista de semnături numele beneficiarilor de ajutoare sociale.

Alte lucruri interesante găsite la verificarea listacilor lui Durbacă

Domnul Onose Maximilian. E candidat la Consiliul Local. Numai că în declarația de avere zice că în anul 2015 nu a avut niciun venit. Niciun leu, să fim bine înțeleși. În același timp, niciun cont, niciun leu datorie la bancă, nicio datorie la nimeni, nicio vânzare., niciun cadou. Din punct de vedere legal, omul ăsta a trăit cu aer.

Declarație de avere Onose Maximilian

Domnul Tudor Mihai Valentin. Este administrator și asociat la două firme dar nu declară niciun venit. Zero. Nada. Bine că îl întreține soția, dintr-un salariu foarte mic.

Declarație de avere Tudor Mihai Valentin

Declarație de interese Tudor Mihai Valentin

Domnul Laurențiu Candrea. Pentru cei interesați, dl Candrea declară că a avut venituri ca administrator la SC FC Oțelul ( ! ) dar și ca angajat la Apă Canal.

Declarație de avere Laurențiu Candrea

Declaratie de interese Laurențiu Candrea

Sper să fie doar o coincidență de nume între candidatul ALDE și Laurențiu I Candrea, absolvent al Liceului Particular Marin Coman, la frecvență redusă, specializarea filologie, care a picat bacalaureatul din 2010 cu 8 la Geografie, 2,7 la Istorie, B2-A1-B2-A2-A2 la Limba engleză ( un fel de așa și-așa ) și 5 la Limba și literatura română. 3.473 poziția pe județ.

Domnul Mihai Marian, candidat ALDE la Consiliul Local. În anul 2015 nu a avut niciun venit. Soția sa a avut un venit extrem de mic, 7.000 de lei anual. Cu toate astea, nu s-a împrumutat, nu a vândut nimic. Cam ciudat.

Declarație de avere Mihai Marian

Declarație de interese Mihai Marian

Domnul Duca Cristian. Deasemenea, candidat ALDE. În declarația de avere spune că anul trecut, ca montator de echipamente electrice a avut un venit anual de 1.600 de lei. Anual. Anual?!?! 

Declarație de avere Duca Cristian

Declarație de interese Duca Cristian

Și încă ceva ciudat, pe lista lui Durbacă de la Consiliul Județului. Domnul Adrian Serghe. Înțeleg că e Șef Serviciu Administrare Cimitire. Ok, nu râdeți, e un loc de muncă absolut onorabil și necesar societății.

Dar ce caută numele Adrian Serghe într-un comunicat DNA din primăvara anului 2014, în  care ni se spune că Serghe Adrian, fost administrator al unei societăți comerciale, a fost condamnat la o pedeapsă de 3 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de doi ani și trei luni, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată?

E vorba despre lotul Marinela Dobrea, dacă vă sună cunoscut.

Față de așa ceva, faptul că numele doamnei Raluca Bianca Pană, candidat ALDE la Consiliul Județului Galați îl regăsim în lista persoanelor acreditate ca observatori interni ai organizației neguvernamentale „Societatea Internațională pentru Drepturile Omului”, la alegerile pentru Președintele României din anul 2014, în circumscripția Electorală nr. 18 Galați dacă vă mai puneți problema cine sunt cei care „observă” alegerile din România, e fleac.

În încheiere, un statement:

Știu că PNL e crizat rău de ascensiunea lui Durbacă. Chiar mai rău decât PSD-ul. Numeroși liberali plâng cu lacrimi din ce în ce mai vizibile și mai mari. Dar plâng românește, așa, contemplativ, tip Miorița.

Mă aștept ca activul liberal să nu folosească în mod sistematic acest material pentru a puncta împotriva lui Durbacă. Odată, pentru că, sincer, nu mizez pe capacitatea dumnealor de sinteză. C’mon, domnul Găvănescu face colăjele cu pozuțe. Domnului Dobre îi arde de lupta cu Durbacă cum îmi arde mie să îi fac campanie lui Ciumacenco. Pe urmă, șefii liberali sunt și capre râioase cu coada pe sus. Adică, pe acest site i-am demontat minciunile lui Ciumacenco până la ultima silabă și acum ce, să folosească materialul unui inamic … dușmănos?

Am scris acest material pentru că sunt cel care încă de acum trei săptămâni, când am văzut cum zbârnâiau oseviștii albaștri în Micro 18 am spus: Durbacă. Atenție la Durbacă. Atenție maxima la Durbacă.

Azi, a venit nucleara pentru Durbacă. Săptămâna viitoare vine Trident-ul cu focos multiplu. Tot așa, cu lansare din submarin.

Dar nu uitați: Durbacă. Atenție la Durbacă. Atenție maximă la Durbacă!

 

 

 

Lasă un comentariu