Protocolul de colaborare dintre PNL şi PACT arată cât de căc*t sunt aştia „dă dreapta” din Galaţi. Şi o bonbă la final.

Hai pe articole: ( sublinierile îmi aparţin )

1. Părţile vor susţine reconstruirea aeroportului Galaţi – Brăila ca principal proiect de dezvoltare locală şi reconectarea oraşului la fluxurile internaţionale de oameni, capital şi idei.

În primul rând nu se poate reconstrui aeroportul Galaţi Brăila. Se poate reconstrui doar aeroportul Galaţi. Şi mai e ceva: precizia textului trebuie să facă documentul inatacabil. Voi permiteţi ca aeroportul să fie construit nu între Galaţi şi Brăila ci la Ciocile. E tot în judeţul Brăila, care e lângă judeţul Galaţi. Dar până acolo sunt  90 de kilometri. Trebuia să fiţi clari: în zona municipiilor Galaţi şi Brăila.

În al doilea rând, şi mult mai important: părţile vor susţine reconstruirea. Eu înţeleg de aici că altcineva va reconstrui ( poate PSD-ul ) iar PACT şi PNL vor face galerie. Ştiţi, era o poantă veche: au discutat pe marginea reconstruirii aeroportului. Fiind prea pe margine, erau să cadă.

Băi, asta nu e asumare. Sau e o asumare a nimic. Asumare era aşa: părţile vor participa la reconstruirea aeroportului sau vor aduce investitori sau vor elabora documentaţia de finanţare sau chiar, direct şi pe faţă, cum îi place românului: părţile îşi asumă reconstruirea aeroportului în termen de 4 ani.

Nu. Părţile vor susţine reconstruirea. La*ă!

2. Părţile vor constitui, la nivelul Consiliului local al Municipiului Galaţi, un grup comun de consilieri.

3. Denumirea grupului va fi „Grupul de Consilieri PNL – PACT pentru Galaţi.

Astea două sunt ca la studenţii proşti, care sparg powerpointul în mai multe planşe, să pară că au muncit mai mult şi pun şi fontul mai mare.

Îi durea prea tare dacă protocolul era pe doar două pagini sau chiar una. Plus vanitatea. Să li se vadă numele peste tot. Băbăieţ’, voi vă faceţi şi cărţi de vizită cu grupul comun de consilieri PNL – PACT Galaţi? Pagină separată de Facebook? Cont de Instagram? Mă rog, poate voi aveţi o activitate intelectuală atât de intensă încât vă scapără călcâiele să faceţi acum un antet pentru grupul comun şi eu vă ţin din labă treabă.

4. Grupul comun se va reuni într-o şedinţă lunară de lucru.

F A B U L O S

Odată, precizarea „de lucru”. Voi faceţi şi altfel de şedinţe? De terapie, gen?

Să ştiţi şi voi că toate şedinţele sunt de lucru. A, în diplomaţie se foloseşte instrumentul „dejun de lucru”, care este tot un fel de sedinţă dar e mai matinală şi are ceva croissanturi pe masă. Şi mai e vizita de lucru. Cum făcea nea’ Nicu, la Combinat.

Dar goanga e alta: de ce lunară? Săptămânală nu se poate? Nu de alta, dar la câte probleme are Galaţiul cred că ne trebuie zilnic şedinţe de câte două zile şi tot nu o scoatem la capăt.

Penibil!

5. Părţile vor transmite reciproc proiectele de hotărâri iniţiate de consilierii fiecărui partid, în vederea consultării, aducerii de îmbunătăţiri şi contribuţiei la promovarea proiectelor ambelor formatiuni politice.

Ups! Aici e fault cerebral: Să zicem că un consilier PACT iniţiază o … iniţiere. Şi, pentru că vrea să o vadă aplicată întru propăşirea oraşului, o arată PNL. Băieţi, încă o dată: 6 consilieri PNL + 2 consilieri PACT = 8. Din 27. Asta nu e majoritate. Ca să le vedeţi adoptate, vă trebuie 14.

Dacă daţi proiectul şi la USRPLUS îl daţi degeaba. Ei sunt 4. Total doişpe. Aşa că trebuie să îl arătaţi şi la PSD, ca să vă dea şi PSD susţinere pentru adoptare.

Pentru că, guess what: pe mine nu mă interesează promovarea unui proiect ci adoptarea acestuia. Dacă voi faceţi proiecte doar ca să fie promovate …

6. Părţile pot alege să co-iniţieze Proiecte de hotărâri de Consiliu local.

Ăvai … asta cu „pot alege” este bezna minţii. Păi de ce v-aţi făcut, măi, protocol de colaborare?! Ca să puteţi să alegeţi să NU vă susţineţi reciproc?

Păi e naşpa. Dar nămolul intelectual abia urmează:

7. În cazul în care un proiect de Hotărâre de Consiliu NU CORESPUNDE INTERESELOR CELEILALTE PĂRŢI, consilierii locali îşi păstrează libertatea în exercitarea mandatului, acest lucru neînsemnând denunţarea prezentului protocol.

Bezna nămolului minţii! Au aceleaşi valori şi principii dar au interese diferite.

Băi nevastă, ne-am luat şi facem chestii împreună. Dar dacă unul din noi aduce pe altcineva în casă şi face copii cu el/ ea/ ei / ele, zău aşa, nu este nicio problemă!

Dragi alegători PACT, dragi alegători PNL, aleşii voştri nu sunt zdraveni la cap!

Adică, se jură pe o pagina şi ceva că au aceleaşi prinţipii şi valori, că sunt de dreapta până la fontanelă şi pe urmă zic că da, uneori, o sa mai derapam şi noi şi ei de la valorile şi prinţipiile comune dar asta chiar nu este nicio problemă pentru că suntem oameni, nu cârlige de rufe.

Asta nu e dreapta. E liber-schimbism.

Şi de ce se gândesc numai la interesul părţilor? Interesul alegătorilor nu contează?

8. În cazul de mai sus, părţile vor depune toate diligenţele pentru a nu periclita imaginea publică a celeilalte părţi şi a rămâne în interiorul graniţelor principiului unităţii dreptei.

Un fel de, băi, dacă PACT sare calul cu ceva, este obligat să iasă în public şi să spună, nu, nene, doar noi suntem dobitoci. Partenerii şi susţinătorii noştri de la PNL nu sunt dobitoci, doar noi suntem!

La articolul 7 tipii îşi dau voie unii altora să iasă din graniţe, pe chestiuni oficiale, în cazul unor proiecte de hotărâre de consiliu. Însă îi doare în cot de efectele pentru oraş ale acelei hotărâri. Ce îi doare este să nu aibă probleme la imagine. Adică îşi aduce bărbatul ţiitoarea în casă, face copii cu ea şi problema ta este „ce-o sa zică vecinii”.

Smart! Level Dogăriei 101!

9. Părţile vor depune eforturi comune şi vor asigura un flux de informaţii cu privire la Proiectele de hotărâri de Consiliu local, minutele sedintelor de Consiliul local şi ale Comisiilor de Specialitate, precum şi a documentelor suport, pentru a facilita luarea deciziilor în cele mai bune condiţii şi buna colaborare între consilierii locali implicaţi.

Stiti cum arata o minuta? E o chestie birocratica si presupune numarare si transcriere. Un fel de proces verbal foarte pe scurt.

Uite cum arată: descărcaţi de aici o minută unei şedinţe a Consiliului local Şelimbăr, să vedeţi pentru ce au făcut PNL şi PACT ditamai protocolul!

Şi pe urmă, idioten, nu decizii in cele mai bune condiţii, că mă doare în cot în ce condiţii luaţi voi decizii!

Voi trebuie să luaţi cele mai bune decizii INDIFERENT DE CONDITII.

Să fim foarte serioşi: fiecare şedinta de consiliu local este un examen şi fiecare proiect de hotărâre este o problemă. Practic, băieţii ăştia îşi dau voie să copieze unii de la alţii, ca să treacă toţi.

Asta îi dezavantajează pe supleanţi. Adică cei care au reuşit fără loc. Rezervele de consilieri, şi de la PACT şi de la PNL. Cei de pe liste, de pe locurile 3,4,5, şamd la PACT şi de pe locurile 8,9,10,11, etc la PNL.

Pentru că dacă ăia intraţi în Consiliu copiază unii de la ceilalţi nu se poate deosebi marele sârguincios de mica pramatie. Iar dacă nu se poate identifica pramatia, rămâi cu ea în Consiliu 4 ani iar cel care ar trebui să îi ia locul şi să muncească în Consiliu bate din buze pe lângă şi acumulează frustrări.

Şi e nasol: alegătorii nu vor şti cine de la cine a copiat. Nimeni nu va şti cine-i prost şi cine-i deştept.

Asta este metoda perfectă folosită de partide pentru a-şi ascunde aleşii incompetenţi.

Aşa se strică un principiu esenţial de dreapta: nu-i aşa că voi nu vreţi vot pe liste deschise?

La final, bonba:

‘Ţin să fie, ‘ţin să fie …

Lasă un comentariu