Un prost şi-un fraier ţepuiesc electoratul: PNL nu are trecut în programul de guvernare aeroportul promis de PACT

Gregor Teodorescu a transformat PACT pentru Galaţi într-un preş pentru PNL. Şi, împreună cu George Stângă au lansat gogonata cu aeroportul de la Galaţi.

Băbăeţ’, aeroportul de la Galaţi NU ESTE INCLUS în programul de guvernare PNL.

Programul de guvernare al PNL, pagina 5. Este prevăzută doar modernizarea unora dintre aeroporturile existente

 

Here’s my point: degeaba vă lăudaţi cu nişte poze cu Ludovic Orban. Pentru că în urmă cu două luni, acelaşi Ludovic Orban a venit la Braniştea unde a vorbit 10 minute despre proiectele de infrastructură din zona Galaţi – Brăila şi nu a spus nicio silabă despre aeroport. Nici Lucian Bode, ministrul transporturilor, care a vorbit şi el 10 minute, nu a spus nicio silabă despre aeroport.

Raţionamentul meu: dacă acum sunt posibilităţi pentru aeroport, erau şi în urmă cu 2 luni. N-au spus nimic.

Şi dacă acum se poate, de ce nu a percutat DOAR PNL Galaţi cu asta? Că aveau toate cele necesare pentru exclusivitate.

Observaţia mea: pe Gregor Teodorescu l-am auzit vorbind despre aeroport. Pe George Stângă l-am auzit vorbind despre aeroport.

Dar pe Ludovic Orban NU l-am auzit vorbind despre aeroport în zona Galaţi Brăila, nici când a venit la Galaţi, nici când a fost la Brăila, nici acum două luni şi nici acum.

Doar l-am vazut în poze.

De ce nu a ieşit Orban însuşi să anunţe aeroportul în zona Galaţi Brăila? În stânga lui să fi fost şeful PNL Brăila iar în dreapta, Stângă.

Nu s-a întâmplat aşa ceva.

Dar ce s-a întâmplat? A venit Gregor Teodorescu şi a spus că PACT susţine PNL şi că guvernul PNL o să facă aeroportul care e pe sigla PACT. Iar Stângă a mulţumit pentru colaborarea electorală.

De fapt, uitaţi tot ce a spus Stângă despre aeroport la minunata conferinţă de presă: „Sunt convins că împreună vom reuşi să livrăm proiecte benefice pentru Galaţi şi gălăţeni şi nu în ultimul rând, prin perseverenţa caracteristică lui Gregor sunt convins de faptul că vom reuşi să punem piatra de temelie şi pentru proiectul pe care şi-l doreşte cel mai mult, pe care îl susţine necondiţionat şi mă refer aici la aeroportul regional Galaţi Brăila” Atât. De la 16.40. După care bate campii despre accize, centuri ocolitoare şi Biroul Permise de la Tecuci.

Iar în dezbaterea cu puntea liberala, George Stângă zice: „Am mers la cel mai înalt nivel, am mers la guvernul României, am avut o întâlnire cu premierul” bla bla, „ne-a spus că ne sprijină, că nu vrea să promită nimic, că nu avem sursa de finanţare până la momentul actual” „Am făcut un pas înainte” bla bla „încercăm să găsim sursa de finanţare” bla bla „şi după ce vom avea şi alte discuţii cu premierul vom veni cu noutăţi pentru gălăţeni”.

Pe bune: cu ocazia unei ocazii au declarat nişte declaraţii.

Cu trei zile înainte, Stângă postase asta: „Susținem reconstruirea aeroportului, în colaborare cu PACT, cel mai important proiect de mobilitate și dezvoltare economică a Galațiului. Pentru că zi de zi acționăm în interesul gălățenilor, am organizat o întâlnire de lucru cu premierul Ludovic Orban, unde am discutat, alături de PACT pentru Galați, despre importanța unui aeroport regional Galați-Brăila. Având susținerea necesară din partea Guvernului, în perioada imediat următoare se vor identifica potențiale surse de finanțare și se vor face primii pași în vederea actualizării tuturor informațiilor, la nivelul Ministerului Transporturilor și la nivelul Ministerului Fondurilor Europene.”

Şi, să fim precişi: susţinerea Guvernului este acordată doar prin declaraţiile lui George Stângă. Nu există niciun document al Guvernului Orban şi nici al PNL despre aeroportul de la Galaţi.

Iar acest guvern îşi va înceta mandatul în câteva săptămâni.

Bre, nici Gregor şi nici Stângă nu sunt Guvernul României.

Vorbesc serios, e ca şi cum primarul de la Braniştea, împreună cu şeful Organizatiei Utilizatorilor de Irigaţii Schela fac o vizită la Muzeul Antipa şi pe urmă ies şi declară război Bulgariei.

Hai, că nu suntem chiar proşti. Şi nici Orban nu e prost. Adică, ce, a spus el ceva despre aeroport? Nu. El a stat doar la poze. Nu avem nicio dovadă din sursă independentă că au discutat pe bune, în birou şi n-au făcut doar nişte poze, la uşă.

Ştiţi ce este şi mai mişto? Aeroportul de la Galaţi NU ESTE nici în programul de guvernare PSD!

Dar poanta finală este asta: aeroportul nu este nici în protocolul semnat de PACT şi de PNL.

Ca să nu mai spun că înregistrarea dezbaterii PACT şi PNL nu este pagina PACT. Ei nu servesc promovarea proiectului comun. Nici Gregor Teodorescu nu a dorit să publice înregistrarea dezbaterii cu puntea liberală. I-o fi ruşine. Pentru că nici în dezbaterea asta George Stângă nu a spus cu subiect şi predicat că va face aeroportul.

Dar ştiţi ce mi se pare cel mai ciudat?

Locul 2 pe lista PNL la Cameră, Onuţ Atanasiu – nu publică pe facebook nimic despre aeroport. Şi nici despre PACT.

Locul 3 pe lista PNL la Cameră, Alexandru Gabriel Şerban – nu publică pe facebook nimic despre aeroport. Şi nici despre PACT.

Locul 4 pe lista PNL la Cameră, Andra Costache – nu publică pe facebook nimic despre aeroport. Şi nici despre PACT.

Băi, are labe şi măcăne. Eu zic că-i raţă.

Aeroportul nu este decât în visele umede ale lui Gregor Teodorescu şi în minciuna lui George Stângă!

Şi-aici vin marile întrebări şi răspunsurile pe măsură:

De ce s-a autodetonat PACT şi a spus că susţine PNL şi de ce George Stângă a spus că va colabora cu PACT  pentru aeroport şi pentru toate celelalte?

Miza sunt cele 5.000 de voturi ale PACT. Bine, eu cred ca PNL va căpăta mult mai puţine dar, na, hai să zicem. Dar la ce i-ar trebui PNL-ului 5.000 de voturi?

Hai pe cifre:

La alegerile locale, PNL a obtinut 53.000 de voturi. Asta înseamnă ( dacă nu se schimbă nimic ) că la parlamentare vor obţine 3 deputaţi şi un senator.

Hai să adăugăm cele 5.000 de voturi. Cu 58.000 de voturi, PNL va obţine … fix nimic. Rămâne la fel: 3 deputaţi şi un senator.

Întrebare cheie: de câte voturi mai are nevoie PNL Galaţi pentru a obţine 4 deputaţi? Păi, hai să vedem: cu 60.000 de voturi tot 3 deputaţi scoate.

70.000? Nope. Tot 3.

75.000? Nici.

Pentru 4 deputaţi, PNL Galaţi are nevoie de fix 77.500 de voturi!

Ori, de la 53.000 cât au avut la locale la 77.500 e cale lungă. Le-ar mai trebui 24.500 de voturi dar PACT nu poate livra decât cel mult 5.000. ( eu zic că PACT va livra mai puţin de jumătate )

Dar poate că PACT va ajuta PNL să obţină al doilea senator?

Păi … la 53.000 de voturi, PNL scoate 1 senator. Pe-al doilea îl obţine abia la 81.800 de voturi!

Simularea asta se bazează strict pe rezultatele de la locale. Dacă nu credeţi, jucaţi-vă cu simulatoarele astea două, pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat. Cadou de 1 decembrie.

Încă o dată: faţă de scorul de la locale, PNL nu poate obţine un al 4-lea deputat sau/şi un al 2-lea senator nici dacă toţi alegătorii PACT şi toţi alegătorii USRPLUS de la locale se tâmpesc deodată şi votează PNL.

Şi-atunci la ce îi trebuie PNL să preia voturile PACT?

PNL Galaţi poate obţine un al 4-lea deputat şi un al doilea senator cu 4 condiţii, îndeplinite simultan: 1. Să îşi păstreze numărul de alegători, 2. Să ia 5.000 de voturi de la PACT şi PSD să facă blat: 3. Unii primari PSD să direcţioneze voturi către PNL ( Pucheanu first, că e dator vândut ) şi 4. Alţi primari PSD să fac non combat şi să-şi scoată mai puţini oameni la vot.

Eu când ziceam că PACT e minge în meciul amical PNL – PSD ei nu şi nu, că fake news, că alea alea. Uite, băieţi, pe cifre, nu pe filozofie.

Altfel nu se poate!

Ştiţi care e cea mai grea condiţie? Ca PNL să îşi păstreze numărul de alegători.

Pentru că simularea trebuie făcută şi în minus:

De câte voturi are nevoie PNL ca să îşi păstreze al 3-lea deputat?

Uitaţi cum stă treaba: la 53.000 de voturi ( cât au avut la locale), PNL are 3 deputati. La 48.800 are doar 2 deputaţi.

Cine este al treilea candidat PNL la Camera Deputaţilor, cel pentru care se zbate Stângă?

Alexandru Gabriel Şerban.

În casa lui Alexandru Gabriel Şerban şi-a ţinut George Stângă o firmă de dezinsecţie şi deratizare dedicată contractelor cu bani publici şi, după ce l-a pus director la APDM, pe semnătura lui a luat contracte o altă firmă de dezinsecţie şi deratizare, care s-a umplut de contracte şi cu Inspectoratul Şcolar Galaţi. Galben much, ain’t it?!

E important pentru George Stângă. Altfel, mişto coliva dar nasol momentul.

Deci uite înşelătoria: PACT nu susţine PNL pentru mai mult, cum promite Gregor Teodorescu, ci ca să nu fie mai puţin.

Nu este singura înşelătorie. Toată povestea cu „PACT susţine PNL” este un şir de înşelătorii, de la doi scamatori. Unul de birt şi unul de cafenea.

Adică sondajele alea care dau PNL în scădere au ceva parfum de credibilitate.

Dar de aici se vede realismul socialist al PNL Galaţi: băi, avem nevoie de voturi. Ce facem, muncim pentru ele sau le luăm de-a gata? Ştiţi cum e: dacă avem nevoie de voturi, poate putem să îi convingem noi pe oameni, să mergem, să vorbim, să facem campanie, să dăm chibrituri cu PNL, ceva, orice.

Neah, de ce să muncească? Să le ia de-a gata, mai ales că Gregor e fraier şi e capabil să îi vândă pe alegătorii lui Doru Căstăian cât ai spune „Andrei Velea”, îl punem să promită că noi o să facem aeroport, semnăm o hârtie igienică pe post de protocol ( să nu uit să vă arăt punct cu punct ce mizerie au scos ).

Dacă Stângă a făcut-o de prost, că e prost: nu ştie să îşi păstreze voturile, Gregor Teodorescu a făcut-o de fraier: Stângă nu putea să iasă singur cu aceeaşi başină minciună răsuflată despre aeroport. Trebuia un mincinos proaspăt pe firmament, pentru un alt segment de electorat.

PNL Galaţi are nevoie de voturi. Dar nu vor să muncească pe bune pentru ele şi-atunci trebuie să vină cu minciuni.

Aeroportul este minciuna veche.

De data asta au găsit un mincinos nou.

 

Lasă un comentariu