Liviu Teleormanovici Putin

După alegeri, colapsul PNL, triumful lui Dragnea, hâra bâra cu Sevil Șhaiddeh, ascunderea miniștrilor PSD, olguțizarea protecției sociale, teleormanizarea Vasluiului sau constănțenizarea Bihorului, nimicnicia lui Ciorbea șamd, întrebarea de bază este: CE DRACU’ URMEAZĂ?!

Răspunsul l-a dat Liviu Dragnea dar vine de la Moscova.

Urmează propaganda.

Cred că singura propoziție relevantă dată de Dragnea de-o lună încoace este: “nu va fi un guvern de vedete”.

E o afirmație ( singura, dealtfel, din ce a spus Dragnea ) sustenabilă. Nu va fi un guvern de vedetE, va fi un guvern de vedetĂ.

Și n-am alt model decât Moscova. Cine ( mai ) știe rusește, să facă un efort ( intelectual și de voință ) să se uite la Rossia 24. E manipularea absolută. Nu Russia Today, ăia care emit în engleză, pentru străinezi, ci Rossia 24, cei care emit în rusește, pentru sovietici.

Singura vedetă este Putin. Nimeni altcineva, niciun ciolovec nu apare la televizor decât dacă are o legătură directă și nemijlocită cu Putin. Și-atunci se dă știrea de 20 de ori pe zi. Dacă un oarecare Ivan Ivanovici e lăudat pe Rossia 24, e lăudat pentru că a îndeplinit o sarcină trasată de Putin în numele și în interesul statului rus. Dacă un oarecare Feodor Feodorovici e criticat pe Rossia 24 e criticat ( și a doua zi dispare ) pentru că nu a făcut întocmai și la timp ce a dispus Putin să se facă, repet, în numele și în interesul statului rus.

Din când în când mai apar știri ( uneori chiar și de două ori pe săptămână ) și cu Medvedev. Dacă nu știați, Medvedev este primul ministru al Federației Ruse. În această calitate, el anunță că a făcut sau că va face ceea ce a dispus Putin să fie făcut.

Așa va fi și la noi. Domnul Dragnea a cerut, noi am făcut. Zice Dragnea, facem. Facem, dăm la televizor. Nu zice, nu facem și dăm la televizor că nu facem ceea ce nu ne cere Dragnea să facem.

În modesta mea opinie, Liviu Dragnea a ajuns un fel de Hrușciov ( pentru că spune că dă bani, după necesități ) altoit cu Jukov ( pentru că e permanent în ofensivă ).

Ceea ce s-a întâmplat la alegerile parlamentare este ușor de explicat dacă folosim cheia corectă. Și la noi și la alții au câștigat populiștii care au promis că dau bani. Banii și buzunarele sunt cuvintele cheie ale campaniei PSD. Cine a pus votul la ofertă? Păi, cine nu are bani în buzunar. Cine nu are bani în buzunar? Mai exact: cine nu are deloc bani în buzunar și vrea să-i aibă în orice alt mod decât munca multă și fiscalizată?

Eu cred că este vorba despre cei care nu vor, nu pot, nu știu să își asume propria existență.

Eu cred că este vorba despre proletariatul băștinaș. Iar prin proletariat înțeleg pe cei care atribuie statului și doar statului responsabilitatea propriei vieți.

Și-aici trebuie să desfacem cheia dar pentru asta trebuie să mergem tot la Moscova însă nu pe vremea lui Putin ci pe vremea lui Lenin.

Înființarea Uniunii Republicilor Socialiste Sovietice a fost un semnal de război pentru întreaga lume. Stema URSS era globul pământesc. Întreg globul pământesc. Nimeni nu stabilea nicăieri numărul republicilor socialiste din respectiva uniune. Au fost trei, apoi încă una, încă două, încă cinci, uite, și Republica Sovietica Socialistă Estonă, uite și Republica Sovietică Socialistă Georgiană, uite și Republica Sovietică Socialistă Moldovenească, Kazahă, și așa mai departe. Lenin, Troțki, Tuhacevski și Buharin voiau și Republica Sovietică Socialistă Polonă, și Republica Sovietică Socialistă Germană, Franceză, Spaniolă, Braziliană, Indiană, Australiană, Americană și așa mai departe, până când TOATĂ LUMEA urma să fie integrată în Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste.

Și asta pentru că poporul sau națiunea erau înlocuite de clasa socială. Marx, clasic.

Proletariatul nu putea conduce decât dacă dispăreau proprietarii. Așa că au decis desființarea proprietății cu tot cu proprietari. Numai că, neputând să ucidă zeci de milioane de oameni simultan, s-au confruntat cu următoarea problemă: proprietarii, cei care aveau și își asumau responsabilitatea destinului și nu atribuiau statului grija traiului ( sî ni sî deie ), se opuneau. Nimeni nu vrea să rămână fără proprietate. Unii au luptat și a ieșit o oroare de război civil iar alții au fugit și a ieșit diaspora rusă, de se umpluse Bucureștiul de conți ruși și contese din Ucraina care prestau diverse pe sume mici.

Și ce faci atunci când nu poti să îi convingi pe oameni să rămână? Îi oprești să fugă. Cu garduri, ziduri, pază crâncenă la frontieră, cu mitraliere, câini și tancuri. Pe asta au făcut-o. Dar oamenii tot fugeau.

Comunismul nu poate exista în paralel cu niciun alt sistem. Oricând și oriunde a existat o frontieră între comunismul care dă la toți după necesități și capitalismul care te lasă să te dezvolți după cât de duce mintea, oamenii au fugit, au încercat sau au visat să fugă din comunism în capitalism. Cu sutele de milioane. Invers, au trecut de bunăvoie, atrași de sinecurile internaționaliste, câteva mii de idioți care au descoperit că propaganda bolșevică finanțează bine dacă pupi pe gură, în stilul Brejnev.

Problema a fost rezolvată definitiv în teorie de Marx și de Lenin și parțial în practică de Stalin: ca să nu mai fugă nimeni trebuie să faci în așa fel încât SĂ NU MAI AIBĂ UNDE FUGI.

Din fericire, Stalin nu a reușit să ocupe toată Europa. Oamenii au putut să fugă din lagărul socialist. Și n-au fugit proștii, leneșii și curvele. Dimpotrivă.

Revenind pe plaiul dâmbovițean, cea mai mare șmecherie făcută de Ion Iliescu a fost, în 1990, faptul că a convins activul de partid din administrația locală că în democrație nu mai e nevoie de unanimitatea comunistă ci de 50%+1 din cei prezenți, oricât de puțini ar fi.

Și, întrucât nimeni nu a reușit nici măcar să încerce să facă niciodată nimic altfel, prin implementarea metodelor pesediste de organizare în celelalte partide, pe 11 decembrie am văzut marea șmecherie reușită de epigonul Liviu Dragnea:

A făcut în așa fel încât SĂ NU MAI AI CE VOTA.

PSD are structură baronială? Nu-i nicio problemă, la fel are și PNL. Și PDL-ul din interiorul PNL. Și UDMR-ul tot structură baronială are. ALDE, la fel, fără baroni n-ar exista. Cu excepția USR, toți, începând cu minoritățile ai căror deputați își lasă mandatele din tată-n fiu, ceea ce nici măcar fanarioții nu reușeau decât cu o extrem de mare cheltuială de țechini și terminând cu PRU, funcționează electoral pe o rețea de baroni. Mai mici, mai mari, mai cu ghimpi, mai cu fermoare, dar organizați cam la fel.

Iar absenteismul din decembrie a fost consecința lui toț’ îs hoț’.

Ziceam că urmează propagandă. Și propagandă va fi, fără doar și poate. Este singura opțiune pentru PSD și e o soluție veche, de dinainte de Lenin și chiar de dinainte de Iliescu. E soluția dată de Sun Tzu. “Când ești slab, arată-te puternic.”

Cât de slab este PSD-ul? Păi, hai să ne uităm pe cifre. La alegerile parlamentare de acum o lună, în municipiul Galați, PSD a obținut ( la Senat ) 45.834 de voturi. Numărul pensionarilor cu pensii sub 2.000 de lei din municipiul Galați, cărora PSD le-a promis eliminarea impozitului, este de 67.000 de persoane.

Chiar și dacă toate voturile PSD ar fi venit doar de la pensionarii cu pensie de sub 2.000 de lei, ceea ce nu este adevărat, ar însemna că o treime din electoratul țintă a refuzat oferta. De fapt, cel mai probabil, mai mult de două treimi din electoratul țintă a refuzat oferta.

În termenii economiei de piață, raportul cost – beneficiu e dezastruos. 

Restul e analiză. Vom face, deci, analiză.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s