Bolșevicii galbeni

Firmele candidaților PNL Galați au datorii de 4,5 milioane de euro. Mai exact, 20.173.582 lei. Sunt 15 societăți comerciale la care 9 candidați PNL Galați pentru Camera Deputaților și Senat au acțiuni, le conduc direct sau sunt plătiți de către acestea.

Pe rând, în ordinea locurilor de pe liste, și explicăm după aceea:

Victor Paul Dobre. în declarația de avere menționează trei firme. Pe-a soției nu o includem în calcul. Codis SRL ( CUI 7191862 ) înregistrează, conform mfinante.ro, o datorie de 144.271 lei iar Matei 2002 SRL ( CUI 14744027 ), 179.099 lei.

Nicușor Ciumacenco. În declarația de avere zice că e director general al SC Bendis Welding. Bendis Welding ( CUI 32165058 ) figurează pe mfinante.ro cu datorie de 275.250 lei. În declarația de interese menționează SC Smart Industrial Solutions Center. Firma Smart Industrial Solutions Center ( CUI 27715023 ) figurează pe mfinante.ro cu o datorie de 135.313 lei.

George Scarlat. În declarația de avere menționează două firme. SC Fermsuin SRL figurează pe mfinante.ro cu o datorie de 5.193.620 lei iar SC Șerbănești Livada SRL, cu 5.514.536 lei.

Constantin Zamfir. Candidează pe locul 4 la Camera Deputaților și este primar la Barcea. În declarația de interese menționează firma Zamfir Prodcom ( CUI 22424910 ), care pe mfinante.ro are o datorie de 270.668 lei.

Ștefan Ion, consilier județean PNL și candidat la Camera Deputaților, menționează în declarația de interese o firmă și patru ONG-uri unde este președinte. Truman SRL ( CUI 8295276 ) figurează pe mfinante.ro cu datorii de 583.723 lei. AEU Galați ( Asociația Ecologică Universitară Galați, CUI 27503209 ) figurează cu o datorie de 4.005.649 lei iar AJPS Galați ( CUI 18989364 ) figurează cu datorii ce trebuie plătite într-o perioadă de până la un an de 781.290 lei.

Iosif Iulian. Declară firma Ses Lapte Galați SRL ( CUI 34209479 ) care figurează pe mfinante.ro cu datorii de 11.211 lei.

Dincolo, la Senat, Stângă George Cătălin zice că are acțiuni la firma Dynamix Engineering ( CUI 26621710 ), care are ultimul bilant depus ( conform mfinate.ro ), în anul 2012. Atunci avea datorii de 78.750 lei. Dl Stângă este plătit de Fundația Romtens ( altfel ar avea mari probleme financiare ), care fundație ( CUI 11258553 ) figurează cu datorii de 2.509.327 lei ( ce trebuie plătite într-o perioadă de până la un an ).

Radu Valentin declară două firme. Dokival SRL ( CUI 14594280 ) figurează pe mfinante.ro cu datorii de 421.944 lei iar SC NewRCV ( CUI 24631017 ) figurează cu datorii de 71.931 lei.

Total, cum ziceam, 20.173.582 lei.

Iată și galeria de printscreen-uri

Ce s-a întâmplat?

Săptămâna asta, tinerii liberali au vrut să fie activi. Să dea bine la șefi. La Galați ( și în țara ), PNL-ul se confruntă cu o problemă dureroasă: nu au în sondaje cât ar vrea și dau vina pe USR și nu își asuma propriile tâmpenii. Așa că l-au căutat pe Bogdan Rodeanu în declarația de avere sau de interese și-au dat informația ( dovedită ulterior falsă ) că are datorii de 188.077 lei. Au dat postarea pe Facebook și după aia s-au apucat să o share-uiască. Câteva ore a fost bucurie. Deja, câștigau alegerile cu 80%. Numai că brusc, miercuri pe seară, au început să și-o șteargă. Chestia m-a pus pe gânduri.

A doua zi, a venit smetia din partea useristului Rodeanu. Cine vrea să le plângă liberalilor de milă, click aici. Urâtă replică. Sursa galbenă zice că ieri, joi seara, la PNL s-a epuizat stocul de alifie. Nu le-a tihnit deloc gala Express TV. Iar astă noapte am evaluat situația.

Tăntălăii lui Ciumacenco au comis o catastrofă strategică și un dezastru tactic.

1)  Nu și-au „citit” adversarul. În materie de prostie, PNL are exclusivitate. Rodeanu a mers fuguța la ANAF și si-a scos hârtia că nu are 188.077 lei datorie ci doar 15 lei. Băieț’, niciodată să nu mai credeți că adversarul este cel puțin la fel de prost ca voi. Poate nu e.

2) A doua eroare strategică a liberalilor a fost că au încercat să lovească pe o greșeală fără să își cerceteze proprii candidați. Băi, și dacă era adevărat, când candidații tăi au datorii de 20 de milioane, nu dai într-unul care are de 100 de ori mai puțin.

3) A treia eroare strategică a liberalilor a fost sincronizarea cu alte evenimente. Deci, nene, când activul de partid dă în stânga și în dreapta, la nivel de scară de bloc, că USR are la Galați 1% și PSD-ul are 40%, nu sari la beregata candidatului USR. Te uiți la firmele pesediștilor și nu aștepți pomană de la presă. Sărind pe Rodeanu la trei zile de la declanșarea discreditării șanselor USR, te faci singur mincinos. Confirmi că ai o problema și că problema ta e cu USR și nu cu PSD sau cu orcii lui Durbacă.

4) Prima eroare tactică a fost timing-ul. Au dat-o miercuri și useristul a avut timp de reacție joi. Uite, materialul ăsta e publicat vineri dimineață. Să zicem că mfinante.ro greșește și datoriile menționate pe site-ul statului roman nu există în evidențele unei alte instituții a statului român. Într-o lume perfectă, m-aș aștepta, deci, ca azi până la două, candidații liberali să facă coadă la ANAF ca să-și scoată hârtia cu datoriile. Da’ la câtă indolență zace-n partid, poate nu. Iar luni va fi prea târziu.

5) A doua eroare tactică a liberalilor a fost declinarea identității. Când dai share pe facebook, se vede. Uite, share a dat dl Ciprian Sorin Boran. Ultimul de pe lista PNL la Camera Deputaților. Problema e că dl Boran a depus o declarație de avere în care afirmă că nu a câștigat niciun leu de nicăieri. Enigma veniturilor domniei sale e prea frumoasă ca să nu o remarcăm. Ciprian Sorin Boran, ultimul de pe lista pentru Camera Deputaților, declară o firmă care se numește GsmTech Marea, care este înființată în luna iulie a acestui an. Nu există vreo informație despre datoriile acestei firme dar altceva mi se pare interesant în declarația de interese a dlui Boran: nu are venituri. Inginer IT, nu are venituri. Nu declară că ar fi câștigat vreun leu de un an încoace. Nici nu a împrumutat de la cineva, că ar fi trebuit să declare. Omul ăsta trăiește cu aer, conform declarației de avere. Dar să nu excludem faptul că poate omul are venituri dar nu le declară. Nu le declară, nu sunt fiscalizate. Nu sunt fiscalizate, este evazionist. Oricât de mică ar fi aceasta probabilitate, să nu o excludem. Sau poate, pur și simplu, liderul tineretului liberal gălățean este un tăntălau care nu știe cum să completeze o declarație de avere

Și useristul Rodeanu a comis o eroare tactică. A crezut că tinerii care au dat minciuna pe facebook sunt liberali.

I-am verificat. Nu pun mâna-n foc că sunt liberali, cel puțin nu tot timpul. Așa, e un liberalism cu intermitență. Ok, pe facebook, tipii își dau poze cu Nicușor Ciumacenco, au sigle, comentează, TNL e la putere.

Drept pentru care întreb. Iar răspunsurile nu pot fi decât „da”, „nu” sau „nu răspund”.

Alex Moro, de la tineretul liberal, care a distribuit postarea incriminata este sau nu este una și aceeași persoană cu Alexandru Moroșan, reprezentant al PND și nu al PNL la alegerile locale din vară, în secția de votare nr. 3?

Ionela Iuliana, de la tineretul liberal, care a distribuit postarea incriminată este sau nu este una și aceeași persoană cu Sănduc Ionela Iuliana, reprezentant al PND și nu al PNL la alegerile locale din vară, în secția de votare nr. 131?

Brânză Sandra Mihaela, de la tineretul liberal, care a distribuit postarea incriminată este sau nu este una și aceeași persoană cu Brânză Sandra Mihaela, reprezentant al PND și nu al PNL la alegerile locale din vară, în secția de votare nr. 64?

Stan Robert, de la tineretul liberal, care a distribuit postarea incriminată este sau nu este una și aceeași persoană cu Stan Robert Iulian, reprezentant PND și nu al PNL la alegerile locale din vară, în secția de votare nr.5?

Nț, nț …

Domnu’ Dobre … că Nicușor Ciumacenco se joacă de-a Victor Ponta în PNL e una și asta l-a supărat și pe Doctor. Da’ uite că a puit și acum avem prea mulți capsomani cu mintea crudă, proști energici, un adevărat zăcământ de cretinism, care vor să ajungă Brătieni da’ nici măcar ca Dana Grecu n-o să ajungă. De liberali, clar, nu-s buni. Problema nu e că au mințit. Problema e că au mințit ca să parvină. Așa că ar fi interesant să-i facem comsomoliști.

Piua 20. Mai degrabă piua 20%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s