4 motive pentru care Galațiul încă stă în frig

1. Sinan Mustafa, hanul gigacaloriei, mârza megawatului, giyun wangul insolvențelor … aiurea, de fapt, un hamjilga politic ( bibliografiea candidat în vară, din partea PNL, pentru consiliul local Năvodari. Cine nu mă crede, să citească declarația de avere și declarația de interese depuse în calitate de candidat și apoi să vadă componența consiliului local Năvodari și a comisiei pentru buget finanțe consiliului local Năvodari.

Paranteză: o întrebare de baraj pentru „ostilul” Hoștiuc, a cărui poziție a fost umflată cu pompa în peisajul media local.

Distinse domn Hoștiuc, în materialul „De ce cad mai mult de jumătate din orașele României și de ce fug oamenii din ele” publicat în Ziarul Financiar și citat în Monitorul de Galati, ați afirmat că județul Galați înregistrează un salariu mediu de 1.643 de lei. Această medie include sau nu include salariile primite în Galati, în sumă de 2.822 lei/ lună ca administrator special și de 8.844 lei lună ca director de către Sinan Mustafa, cu domiciliul în județul Constanța?

Pe asta o dau servită. Și, întrucât am certitudinea că pesediștii din primărie n-or s-o adreseze, mizez pe extractorii din context din media main-stream s-o facă.

Închidem paranteza.

Or, dacă Sinan Mustafa și-a recunoscut, prin candidatură, apartenența liberală, toți ăștilalți din Primărie și din Calorgal sunt pesediști până la os.

Și vin alegerile. Oare pe cine trebuie să injure gălățenii? Pe liberalul de la CET sau pe pesediștii din primărie?

2. Ăștia din primărie sunt pesediști de rit pontist. Îi ia gura pe dinainte și declară independența energetică, așa, mai pe un cartier și ceva, pe principiul „ mai bine să dăm căldură când vrem noi decât să dăm frig când zice Sinan”.

Or, dacă acum oamenii sunt ținuți în frig, evident că se enervează și la anul se debranșează.

Puneți-vă, măi turbină, să vedem, cui mai dați voi apă caldă și căldură?

3. Primăria a dat de săptămâna trecută banii de avans pentru Romgaz. Să fie primit. Dar Romgaz nu a condiționat reluarea furnizării doar de plata în avans, din fondurile primăriei ci și de plata a oricât de mult din datoria de-acum antică, datorie care trebuie recuperată de la falimentara Apaterm, prin lichidatorul CC Insol, care trebuie să recupereze banii ăia de la asociațiile de proprietari.

Despre CC Insol și despre asociațiile de proprietari am mai scris aici, aici, aici și aici

Mai pe românește, degeaba a dat primăria subvenția în avans. Ar fi trebuit să plătească și datoriile asociațiilor de proprietari.

4, Ca să producă abur, intreprinderea e obligată să ardă gaze. ( ăstă iarnă am lucrat și cu multă păcură, dar, oricât de multă păcură ai avea la dispoziție, e nevoie și de gaze.)

După șocul din 12 octombrie, când Transgazul a ajuns la o pu*ă de furnică distanță  de colaps ( citiți aici regulile, și aici situația consumurilor ) am ajuns să importăm gaze de la ruși într-o mare veselie. Romgaz e ocupată cu înmagazinarea. Cel puțin deocamdată. Că nu doar autoritățile locale au fost surprinse de valul de frig ci și Romgazul și Transgazul. Că-s experți.

Uitați-vă aici la fluxurile zilnice din SNT și pe urma socotiți, așa, doar din 12 octombrie încoace, cam ce a intrat pe la Isaccea și ce a ieșit pe la Radu Negru. ( sau uite știrea de televiziune )

Diferența înseamnă import de la ruși.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s