PSD a câștigat în București cu câte trei reprezentanți în fiecare secție de vot

Unul de la PSD + unul de la UNPR + unul din partea alianței PSD+UNPR. Asta au făcut băieții, așa au lucrat și așa au câștigat.

Am verificat toate procesele verbale din secțiile de votare din Sectorul 1 București. Sunt 163 de secții de votare cu 163 de procese verbale.

Ok, în titlu am exagerat, ușor. Din procesele verbale reiese că PSD, UNPR și alianța PSD + UNPR  au avut câte trei reprezentanți nu în toate 163 de secții ci „doar” în 152. În șase secții de votare ( 9, 31, 57, 87, 125 si 146 nu este menționat partidul din partea căruia provin membrii birourilor electorale ) iar în două secții de votare ( 22 și 107 ) au fost „doar” câte doi reprezentanți.

În schimb, în trei secții de votare ( 67, 101 și 120 ) PSD, UNPR și Alianța PSD + UNPR au avut câte 4 reprezentanți.

Și-am mai găsit o secție de votare ( numărul 134 ) în care au fost doi reprezentanți de la PNL.

În materialul ăsta nu discut despre legalitatea faptei. Cred că e o mârșăvie dar văd au lucrat legal, chiar dacă pentru asta întâi au modificat legea, încă de anul trecut.

Încă o dată, nu contest legalitatea ci corectitudinea. E una din marile probleme ale României: statul funcționează după niște legi votate în Parlament, gândite și votate de către parlamentari iar societatea, bunul simț, logica, funcționează toate după cu totul alte criterii.

Știu, alegerile s-au ținut, voturile au fost numărate, rezultatele s-au dat, contestațiile nu au fost admise. Dar, hei, voturile alea ciudate să știți că nu s-au numărat singure. Au fost numărate de oameni, de reprezentanții statului și, mai ales, de reprezentanții partidelor. Care, ce chestie, în București au fost în proporție de 1/3 de la un singur competitor electoral, Alianța PSD + UNPR.

Însă PSD și UNPR nu au avut alianță doar în București, unde am constatat grozavenia. Alianța PSD + UNPR a fost constituită și la Drobeta Turnu Severin, unde NU au fost câte trei în secție, la Târgu Neamț, unde NU au fost câte trei în secție, la Sighetul Marmației, unde au fost câte trei în 12 din cele 36 de secții de votare și la Craiova. Mermeleală mai mare ca la Craiova n-am văzut. Câte doi în secție figurau și de la PNL și de la ALDE dar și, firește, de la PSD – UNPR. Craiova merită o investigație separată.

Revenind, a trimite câte trei oameni în fiecare secție înseamnă un efort deosebit. Ăia doi în plus față de limita bunului simț trebuie selectați ( nu trimiți orice prost ), trebuie instruiți, trebuie hrăniți, trebuie supravegheați și, nu în ultimul rând, trebuie recompensați, inclusiv cu o vorbă bună :))

A trimite câte trei oameni în fiecare secție înseamnă, în primul rând, un efort de decizie. Cineva, mari șefi în PSD și UNPR au luat decizia să facă așa.

Pentru că la alegerile parlamentare din 2012, USL ( PSD, UNPR și PC ) au avut un singur reprezentant. Deasemenea, la alegerile europarlamentare din 2014, au fost câte unul de fiecare competitor. Și la prezidențiale, în iarna anului 2014, au avut câte un singur reprezentant în fiecare secție, chiar și în Diaspora.

Și au pierdut grav.

Așa ceva nu putea să rămână nepedepsit.

Drept pentru care, în primăvara anului 2015, tipii au modificat legea veche, din 2004, ( legea 67/ 25.03.2004 ) care, în articolul 28, aliniatul 7, zicea că „Birourile electorale ale secțiilor de votare se completează cu câte un reprezentant al partidelor politice, alianțelor politice și alianțelor electorale care participă la alegeri, în ordinea descrescătoare a numărului de candidați propuși”. Cred că era un text de bun simț.

E, în primăvara lui 2015, după ce și-au revenit din înfrângerea lui Ponta, 14 deputați și senatori ( între care patru nume îmi dau frisoane: Eugen Nicolicea, Puiu Hașotti, Valeriu Zgonea și Victor Paul Dobre ) au inițiat Legea 115/ 2015, conform căreia au fost organizate alegerile locale de acum două săptămâni și care, în articolul 30 aliniatul patru au făcut praf orice urmă de corectitudine de orice fel:  „Birourile electorale ale secțiilor de votare se completează în prima etapă cu reprezentanții partidelor politice ori ai organizațiilor cetățenilor aparținând minoritaților naționale au au grup parlamentar propriu în cel puțin una din Camerele Parlamentului care participă în alegeri, iar, în cea de-a doua etapă, cu reprezentanții partidelor politice, alianțelor politice și alianțelor electorale neparlamentare care participă la alegeri în circumscripția respectivă, în ordinea descrescătoare a numărului de candidați propuși

Mai pe românește, toți candidații au obligații egale dar unii candidați au drepturi mai mari decât ceilalți. Nu e Ferma animalelor, e Parlamentul României, f***-i!

Legea a trecut cu 278 de voturi pentru și 22 de voturi împotrivă.

19 mai 2015 e data la care PSD și-a spulberat contracandidații de la alegerile locale de acum două săptămâni, parlamentare, de la iarnă, europarlamentare și prezidențiale din 2018.

Am plecat cu toții după fenta cu înființarea partidelor mici, cu cheltuielile de campanie, cu alea-alea dar n-am văzut-o pe asta. S-au speriat de moarte de votul românilor și, mai ales de votul din Diaspora și au revenit la logica stalinistă: „nu contează cine votează, importanți sunt cei care număra voturile”. Vă dați seama, dacă le-a mers acum, cu testare pe București, ce va fi la toamnă?

Restul sunt print-screenuri. Le punem aici pe toate 163, ca să se vadă efectul mizeriei.

Să nu uit. Câte trei în secție, PSD-ul a avut nu doar în București, cu UNPR ci și la Dorohoi, cu ALDE.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s