Cine a numărat voturile lui Clotilde Armand până când a câștigat Dan Tudorache

Am analizat om cu om persoanele de pe lista cu președinții și locțiitorii desemnați în secțiile de votare din Sectorul 1. Nu e greu să le verifici backgroundul politic. Am identificat trei probleme:

1) 16% ( 26 din 163 ) din secțiile de votare din sectorul 1 au avut ca președinți sau locțiitori ( adică oameni fără apartenență politică astăzi ) oameni care în trecutul apropiat au fost prezenți în secțiile de votare ca reprezentanți ai unor partide sau alianțe politice: PSD/ UNPR/ PC, PPDD, ARD,  ACL, PAS, PDL, PNL, PER, PRODEMO. 2) Tragerea la sorți pentru desemnarea președinților și locțiitorilor în secțiile de votare și 3) Rubedeniile.

O primă problemă, legată de o suspiciune rezonabilă în ceea ce privește corectitudinea repartizării prin tragere la sorți a președinților și locțiitorilor din secțiile de votare: cum oare s-a ajuns ca în secția de votare nr. 137 președinte să fie dna Țintea Cristina Diana iar locțiitor dna Țintea Marina Magdalena?

Dar în secția 157, ca urmare a unei trageri la sorți, oare cum s-a ajuns ca dl Potrocea Medrea Cosmin să fie președinte iar dna Potrocea Medrea Florentina să fie locțiitor? Pe facebook am văzut că sunt soț și soție. O fi bine … o fi rău …

Nici nu vreau să mă gândesc ce explicație ar da Autoritatea Electorală Permanentă la așa ceva.

Pe urmă, rubedeniile ca rețea politică: Dl Popescu Stan Doru a fost nominalizat de Autoritatea Electorală ca locțiitor în secția de votare 144. Dumnealui a mai fost președinte de votare la secția 160, la alegerile prezidențiale din 2014, și la turul 1 și la turul 2. Numai că, la aceleași alegeri prezindențiale, dna Popescu Stan Laura Estera era în secția de votare 14 ca reprezentant PRM. Tot la alegerile prezidențiale, și în turul 1 și în turul doi, dl Popescu Stan Mihai Teodor a fost reprezentant al PRM în secția de votare 25. Iar dl Popescu Stan Samuel Răzvan a fost în secția de votare 27 ca reprezentant al partidului Prodemo.

Bine, dacă mă întrebați pe mine, dl Popescu Stan Doru e și ușor agramat. În procesul verbal de la alegerile prezidențiale, a scris, în două rânduri, „sa” în loc de „s-a”. Să-i dedicăm, deci, un cantec vesel dar educativ.

Google spune că doamna/ domnișoara Popescu Stan Laura Estera a reușit să ia bacalaureatul în toamna anului trecut, la Liceul Teologic Penticostal „Emanuel”.

Nu stiu dacă și dacă da, în ce secții de votare au fost prezenți Popescu Stan Laura Estera, Popescu Stan Mihai Teodor și Popescu Stan Samuel Răzvan la alegerile locale de acum două săptămâni. Dar o voi afla, cât de curând.

Și acum, partea cea mai suculentă. Cu nume, prenume, semnătură și apartenență politică, în ordine alfabetică:

= Dl Armeanca Niculae. La alegerile locale a fost desemnat președinte în secția de votare 158. La alegerile parlamentare însă, a fost în secția de votare 155, din partea PPDD.

= Dna Bălan Andreea. La alegerile locale a fost în secția 132, ca președinte. Adică, fără apartenență politică. La fel a fost și la prezidențiale, ca locțiitor în secția 20 ( numai în turul doi ) și la alegerile europarlamentare, când a fost în secția 84, tot ca locțiitor. Numai că la alegerile parlamentare era membru PPDD, calitate în care a fost prezentă în secția de votare numărul 8.

= Dna Boneanu Elena. A fost locțiitor la secția de votare 20, la alegerile locale. Numai că, în 2014 a fost din partea PAS ( Partidul Alternativa Socialistă ) în secția de votare 13 iar la prezidențiale a fost în secția de votare 157, din partea PER. Vă reamintesc că alegerile europarlamentare au fost în vara anului 2014 iar cele prezidențiale au fost în noiembrie. Deci, schimbăm partidele ca pe ciorapi dar suntem buni pentru a reprezenta Autoritatea Electorala a Statului … bine. Și marmota?!

= Dna Cheverșan Mariana. Locțiitor la locale, în secția 111 și din partea PPDD la prezidențiale, în turul 1, în secția de votare 110.

= Dl Chilea Tudor. Același background PPDD. Locțiitor la locale, în secția de votare 131, președinte la prezidențiale, și în turul 1 și în turul 2, în secția de votare 74 și reprezentant PPDD la alegerile parlamentare din 2012, în secția de votare 23.

= Dna Dinu Daniela Eugenia. Locțiitor la alegerile locale, în secția 116, președinte în secția 60 la alegerile prezidențiale, reprezentant UDMR în secția 72 la alegerile europarlamentare și reprezentant PER la alegerile parlamentare din 2012.

= Dl Istodor Bogdan. În 2012 a reprezentat PRM în secția 76, la alegerile europarlamentare a fost în secția 33 din partea PAS iar la alegerile locale, curat și total apolitic, a numărat voturile în secția 23.

= Dl Mihai Cătălin Mihăiță. Președinte în secția de votare 12, la alegerile locale, președinte în secția de votare 144 la alegerile prezidentiale, locțiitor în secția de votare 129 la alegerile europarlamentare și … reprezentant PER la alegerile parlamentare, în secția de votare 138.

= Dna Mitrea Gela. Președinte la locale, deci apolitic clar, în secția de votare 102 dar reprezentant al PSD-UNPR-PC la alegerile europarlamentare, în secția de votare 49.

= Dna Neamțu Iuliana Mariana. În 2012, la alegerile parlamentare, a reprezentat ARD ( coaliția PDL-ului ), în secția de votare 43. La alegerile europarlamentare a reprezentat PDL-ul în secția de votare 46. La alegerile prezidențiale însă, l-a susținut pe Victor Ponta și a reprezentat PSD-UNPR-PC, în ambele tururi, în secția de votare 46. Tot 46. Acum, la locale, a fost în secția de votare 41, ca președinte. A, secția de votare 41 este una din secțiile de votare cu probleme de numărat buletinele de vot.

= Dl Olteanu Răzvan Alexandru Nicolae. A reprezentat ARD în secția de votare 140, la alegerile parlamentare. La prezidențiale, turul doi, a reprezentat PPDD în secția de votare 34 iar la locale a fost președinte în secția de votare 146.

= Dl Rusie Florian Antonio. A fost locțiitor în secția de votare 139, la alegerile locale, președinte în secția de votare 152, la prezidențiale și membru UDMR la alegerile europarlamentare, în secția de votare 32.

= Dna Simion Mariana. A reprezentat PRM, la alegerile parlamentare, în secția 132, după care a fost președinte, în secția 159, în turul 1, la alegerile prezidențiale. La alegerile locale, a numărat voturile, total imparțial și apolitic, în secția de votare 113.

= Dna Soare Anișoara. Locțiitor la locale, în secția 140, tot locțiitor la prezidențiale, în secția de votare 61 ( ambele tururi ). Numai că la alegerile parlamentare a fost în secția 69, ca reprezentant al PER.

= Dna Spătaru Adriana Cristina. Locțiitor la alegerile locale, în secția de votare 63, președinte, la prezidențiale, în secția de votare 120 și membru UDMR la europarlamentare, în secția de votare 54.

= Dna Stoica Larisa Iuliana. A reprezentat PAS la alegerile europarlamentare. După șase luni, la prezidențiale, s-a săturat de politică. A numărat voturile cu imparțialitate, ca președinte, în secția 111. La fel și acum ( sunt convins ) la locale, în secția de votare 16.

= Dna Tudor Denisa Marilena. A fost președinte în secția de votare 5, la locale. A fost locțiitor, la alegerile prezidențiale, în secția de votare 140. Și membru PRM, calitate în care și-a reprezentat partidul în secția 78, la alegerile parlamentare.

= Dna Vida Gabriela Carla. Președinte în secția de votare 22 la alegerile locale și reprezentant al ACL ( actualul PNL ) la alegerile prezidențiale, în secția de votare 22.

Dacă reprezentanții USB au timp și chef, îi rog să confrunte și dumnealor procesele verbale de la secțiile 148, 122, 36, 26, 3, 138 și 140, pentru a vedea cât de bine seamănă semnaturile locțiitorilor sau președinților Dumitru Elena ( locțiitor secția de votare 148 ), Popa Simona Andreea ( președinte la secția de votare 122 ), Preda Maria Iarina ( președinte la secția de votare 36 ), Radu Marius Vasile ( locțiitor la secția de votare 26 ), Roșca Alexandru ( locțiiitor la secția de votare 3 ), Stanciu Theodor ( locțiitor la secția de votare 138 și Szabo Ioana ( președinte la secția de votare 140 ).

Numele acestea apar fie la alegerile prezidențiale, fie la alegerile parlamentare, fie la cele europarlamentare, ca reprezentanți ai PAS, PPDD, PSD-UNPR-PC, PRM, PAS, PER, UDMR si PMP.

==========================================================================

LATER EDIT 17 IULIE 2016

Nu știm dacă reprezentanții USB au verificat sau nu ceea ce semnalam în paragraful anterior. O facem aici și acum, ca urmare a unui mesaj al dnei Preda Maria Iarina, președinte la secția de votare nr 36, prin confruntarea informațiilor existente la data publicarii materialului cu datele postate ulterior pe site autoritătii electorale ( care însă, cel mai probabil, la data publicarii materialului erau ( și ) în posesia USB, de unde și solicitarea pentru verificare adresată )

Dna Dumitru Elena. Numele Dumitru Elena apare o dată, ca locțiitor, în procesele verbale încheiate în secția 148 la alegerile locale și încă o dată, în secția de votare 10 de la alegerile europarlamentare 2014, ca reprezentat PAS. Semnăturile, așa cum se vede în print screenul postat mai jos, nu coincid.

Dna Popa Simona Andreea. Numele Popa Simona Andreea apare o dată, ca președinte, în procesele verbale încheiate în secția de votare 122 la alegerile locale și încă o dată, dar fără al doilea prenume, ca reprezentant PPDD în secția de votare 5 la alegerile prezidențiale din 2014. Semnătura coincide.

Dna Preda Maria Iarina. Numele Preda Maria Iarina apare o dată, ca președinte, în procesele verbale încheiate în secția de votare 36 la alegerile locale și încă o dată, dar fără al doilea prenume, ca reprezentant PSD în secția de votare 144 la alegerile prezidențiale 2014. Semnaturile nu coincid.

Dl Radu Vasile. Numele Radu Vasile apare o dată, ca locțiitor, în procesele verbale încheiate în secția de votare 26 și încă o dată, dar fără primul prenume, ca reprezentant PRM în secția de votare 20 la alegerile parlamentare din 2012. Semnatura nu coincide.

Dl Roșca Alexandru. Numele Roșca Alexandru Sorin apare o dată ca locțiior în procesele verbale încheiate în secția de votare 42 la alegerile locale ( deși AEP comunicase un singur prenume, Alexandru ) și încă o dată, ca reprezentant PER în secția de votare 17 la alegerile prezindențiale 2014. Semnăturile nu coincid.

Dl Stanciu Theodor. Numele Stanciu Theodor apare o dată ca locțiitor în procesele verbale încheiate la alegerile locale în secția de votare 138 și încă o dată, ca reprezentant UDMR la alegerile europarlamentare 2014. Semnările coincid.

Dna Szabo Ioana. Numele Szabo Ioana apare o dată, ca președinte în procesele verbale încheiate în secția de votare 138 la alegerile locale și încă o dată, ca reprezentant PMP în secția de votare 17 la alegerile europarlamentare 2014. Semnătura coincide.

În cursul acestei verificari mi-au atras atenția numele a două persoane prezente în secția de votare 36 de la alegerile locale.

Dna Dumitrașcu Viviana Florentina, reprezentant PSD în secția de votare 36 la alegerile locale a fost reprezentant Prodemo în secția de votare 32 la alegerile prezidențiale 2014.

Dna Ștefănescu Maria, reprezentant UNPR în secția de votare 36 la alegerile locale a fost o dată, la alegerile europarlamentare din anul 2014, locțiitor în sectia de votare 107 și a doua oară, tot locțiitor, în secția 109, la alegerile prezidențiale din 2014.

end later edit

=========================================================================

În încheiere, câteva precizări: este evident că echipa USB habar nu are că o parte ( eu cred că importantă ) dintre cei care au fost președinți și locțiitori la alegerile locale pierdute de dna Clotilde Armand în sectorul 1 au fost, în trecut, membri ai unor partide politice. Sper să citească acest material și, pentru la toamnă, să își măsurile de precauție necesare.

Eu nu am făcut decât să aplic pentru sectorul 1 algoritmul pe care l-am dezvoltat pentru Galați și pe care l-am descris într-un material publicat înainte de alegeri. Am găsit exact aceleași probleme.

Cred că verificarea președinților și a locțiitorilor din secțiile de votare trebuie extinsă. Faptul că o parte cei care ne numără voturile până când câștigă cine trebuie provin chiar din partide mă face să cred că e ceva organizat.

Repet, din toate sondajele se știe că românii nu au încredere în partide. Ei, bine, se vede că nici partidele nu au încredere în români. Voința poporului trebuie ținută, dracului, sub control.

Asta nu mai este democrație și nici nu a fost vreodată.

E scârnă.

Mai am de spus un lucru: determinarea de a documenta și de a scrie acest material vine strict din dorința de a contribui. Dorință care îmi doresc să fie contagioasă. 

Pe de alta parte, atrag atenția USB că doar din contribuții, total aleatorii, nu se face mare brânză. E nevoie de muncă organizată, structurată, intensă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s