Tu știi cine numără votul tău?

De la Stalin încoace se știe că nu contează cine votează, important este cine numără voturile.

La alegerile parlamentare din anul 2012, doamna Mariana Robea a fost președinte la secția de votare 113. Din nou, la alegerile prezidențiale din anul 2014, dna Robea a fost din nou președinte, la secția de votare 162. Acum, la alegerile de duminică, dna Robea apare în evidența BEC drept președinte la secția de votare 41.

Asta înseamnă că dna Robea nu are o afiliere politică, demonstrată cu acte semnate pe propria răspundere. În temeiul acestora, dna Robea a fost inclusă în Corpul experților electorali.

Însă dna Mariana Robea are o afiliere politică foarte clară, demonstrată prin prezența domniei sale la ceremonia de lansare a candidaturii lui Eugen Durbacă la primăria municipiului Galați. Dna Robea aplaudă, dna Robea este în față, dna Robea se comportă ca un membru adevărat al echipei lui Eugen Durbacă. Dealtfel, Eugen Durbacă a și nominalizat-o pe dna Robea drept membru de bază al echipei într-o emisiune de la Realitatea TV Galați Brăila, din 7 aprilie 2016.

Dna Robea este director executiv al fundației Familia Galați, un ONG finanțat ( și ) de la bugetul local. Fundația Familia se ocupă cu ajutorarea unui număr ( important ) de concetățeni care se confruntă cu probleme de viață, în primul rând cu probleme materiale. Sunt obligat să întreb dacă nu cumva dna Robea îndrumă/ impune asistaților și/sau aparținătorilor asistaților să voteze cu o persoană anume. Dat fiind faptul că o văd în fotografii lângă Eugen Durbacă, face dna Robea campanie pentru Eugen Durbacă în rândul celor asistați de fundația Familia? E o întrebare la care răspunsul nu poate fi decât “da” sau “nu”. Nu merge cu “un pic”. Dacă răspunsul este “da”, situația este convergentă suspiciunii rezonabile că cel puțin o parte din voturile lui Eugen Durbacă sunt generate prin controlul continuu exercitat asupra păturii extrem de sărace a locuitorilor din Galați.

Și, ca să fiu clar, nu ține argumentul că s-ar putea să fie doar o coincidență de nume între Mariana Robea, director executiv al fundației Familia, membru “de facto” al echipei Durbacă și Mariana Robea, președinte în secțiile de vot 113 ( 2012 ), 162 ( 2014 ) și 41, peste două zile.

Indiciul temeinic este că semnătura dnei Mariana Robea, în calitate de președinte de secție de vot, de pe procesele verbale de la secțiile de vot coincide cu semnătura dnei Mariana Robea, în calitate de director executiv al fundației Familia, de pe protocolul încheiat luna trecută între fundația gălățeană și instituția Avocatul Poporului. Protocolul este disponibil la adresa mail.avp.ro/mnp/protocol_34_mnp.pdf

Oare câți dintre cei prezenți la lansarea lui Eugen Durbacă, dumnezeul cartierului, în prezența lui Călin Popescu Tăriceanu, atletul democrației, sunt într-o situație similară cu a dnei Robea?  

Mi se pare profund incorect să ai acces la decizia dintr-o secție de vot în temeiul asumării prin semnătură pe proprie răspundere că nu ești membru de partid dar să participi trup și suflet la un faraonism electoral.

Ăsta nu e stat de drept, chiar dacă dna Robea s-a bucurat pe facebook distribuind o fotografie alături de dl Dănileț, una dintre cele mai avizate voci ale statului de drept.

Are ce căuta dna Robea într-o secție de votare, ca președinte, câtă vreme opțiunea sa politică este clară? Eu cred că nu.

 

Dna Ajder Geta. Numele îl regăsim în lista președinților și locțiitorilor în secțiile de votare pentru alegerile locale de peste două zile. Locțiitor la secția de votare 120. Asta înseamnă că dna Ajder Geta și-a asumat prin semnătură faptul că nu este membru de partid. Al niciunui partid. Numai că, în anul 2012, dna Ajder Geta a făcut parte din biroul electoral al secției de vot 120 din partea PPDD. În 2014, îi regăsim numele în biroul secției de vot pentru alegerile europarlamentare din partea PNL.

După fix șase luni, la alegerile prezidențiale, dna Ajder Geta este din nou într-o secție de votare. De fapt, în două secții de votare. O dată, la secția de votare 16, din partea PER, cu precizarea că procesul verbal încheiat acolo și atunci specifică faptul că dna Ajder Geta, din partea PER, nu a fost prezentă. Dna Ajder Geta nici nu avea cum să fie prezentă din partea PER în secția de votare 16 câtă vreme a fost prezentă din partea PPDD în secția de votare 160, unde și semnează.

E noaptea minții. Dna Ajder Geta, scriptic, figura la două partide, la PER și la PPDD.

Acum, dna Ajder Geta afirmă sub semnătură pe propria răspundere că nu face parte din niciun partid politic, drept pentru care este desemnată locțiitor în secția de votare 120, acolo unde a mai fost, în 2012, din partea PPDD. O cred că astăzi nu este membru al unui partid politic dar nu am încredere în independența sa politică.

Dna Baltă Steluța este astăzi președinte la secția de votare 99. Bun. Asta înseamnă că nu e membru de partid, lucru pentru care dumneaei a semnat. La fel a fost și în 2014, când a fost președinte la secția 156, la alegerile prezidențiale și tot președinte, la secția de votare 26, la alegerile europarlamentare. Însă dna Baltă Steluța a fost membru PER în anul 2012, când a participat, din partea acestui partid, ca membru în biroul electoral al secției de votare 58.

Problema cu ecologiștii este că fostul lider al filialei locale, Eugen Stamate, s-a transferat, via PNȚCD, la PDL. S-a întâmplat în anul 2014. Acum, dl Stamate este membru de bază la PNL, aripa Ciumacenco.

Dl Baștiurea Marian. Membru PER în secția de votare 97 în anul 2012 la alegerile parlamentare. În 2014, la alegerile prezidențiale, este din nou membru PER în biroul electoral al secției de votare 86. Acum nu mai este membru de partid. Nefiind membru de partid, este nominalizat locțiitor în secția de votare 155.

Dna Bourceanu Iuliana. Acum, este locțiitor în secția de votare 118. Însă la alegerile parlamentare era în secția 122 din partea PPDD iar la alegerile prezidențiale, tot din partea PPDD, în secția 120. La parlamentare, membru de partid. La prezidențiale, membru de partid. Acum nu mai e membru de partid. E bine de știut.

Dna Brăileanu Valentina. La alegerile europarlamentare din 2014 a fost în secția 16, ca locțiitor. Asta înseamnă că nu era membru de partid. După fix șase luni, la alegerile prezidențiale, apare în secția 49, ca membru PER. Acum, la alegerile locale, din nou nu mai este membru de partid și figurează ca locțiitor în secția de votare 37.

Dna Bucur Gabriela. La alegerile parlamentare din 2012 a fost președinte la secția de votare 85. La alegerile europarlamentare din 2014 a fost în secția 126 ca membru PNL. Acum, la alegerile locale, nu mai este membru de partid și figurează ca locțiitor în secția de votare 55.

Dl Bușilă Silviu. La alegerile europarlamentare din 2014, a fost în secția 59 ca reprezentant al PSD-PC-UNPR. Nu știm din partea cărui partid din cele trei. La prezidențialele de după șase luni nu mai era membru de partid, așa că a fost locțiitor în secția 69. Acum, numele Bușilă Silviu figurează ca locțiitor în secția de votare 121.

Dna Bute Dorina Mihaela a fost locțiitor, deci fără apartanență politică, la alegerile parlamentare din 2012. La alegerile europarlamentare din 2014 o găsim înscrisă, ce chestie, la UDMR. Mi se pare remarcabil că în secția de votare 146, la alegerile europarlamentare, secție în care a avut 1 reprezentant și anume dna Bute Dorina Mihaela, UDMR a obținut 0 voturi. După șase luni, dna Bute Dorina Mihaela renunță la calitatea de membru UDMR și o regăsim, la alegerile prezidențiale, ca președinte la secția 81. Acum este nominalizată ca președinte la secția 136.

Dl Chirițoiu Dorel. În 2014, la alegerile europarlamentare, apare în secția 7, ca reprezentant al PSD-PC-UNPR. Acum nu mai este membru de partid. Numele Chirițoiu Dorel figurează ca locțiitor în biroul electoral al secției de votare … fix 7.

La fel, Condruz Fănica. În 2014, la europarlamentare, era membru PNL, în secția de votare 148. Acum, e în secția de votare 49, ca locțiitor. Deci, nu mai este membru de partid.

Dl Costiniuc Gabriel este acum nominalizat locțiitor în secția de votare 130. Înseamnă că nu este membru de partid. La fel și în 2014, când a fost președinte la secțiile 138 ( prezidențiale ) și 132 ( europarlamentare ). Numai că în 2012, numele Costiniuc Gabriel îl regăsim ca reprezentant UDMR, în secția de votare 103. Am o oarecare suspiciune rezonabilă că dl Costiniuc, ca dealtfel orice reprezentant UDMR în secții în anul 2012, are o legătură destul de apropiată cu dl Filimon, candidat UDMR la alegerile parlamentare.

Dl Drăgan Ionuț. În 2014, la alegerile europarlamentare, era în secția 173, ca reprezentant PSD-PC-UNPR. Putea să fie de la PSD, dar la fel de bine putea să fie din echipa lui Durbacă sau de la UNPR. Oricum, dl Drăgan Ionuț a renunțat la calitatea de membru de partid iar acum îl regăsim ca președinte la secția de vot 168.

Dna Dumitrache Alina. La alegerile prezidențiale a fost în secția 36, ca reprezentant PSD-UNPR-PC. Între timp, a renunțat la calitatea de membru de partid. O regăsim ca locțiitor, în secția 137.

Dna Dumitrache Mariana. La alegerile prezidențiale a fost membru PAS, reprezentant al PAS în secția de votare nr 169. Acum nu mai este membru de partid. O regăsim ca locțiitor, fix în aceeași secție de votare, 169.

Dna Enachi Valeria. La alegerile europarlamentare a reprezentat PMP în secția de votare 146. La prezidențiale a fost în secția 97, ca locțiitor iar acum o regăsim, tot ca locțiitor, în secția de votare 146.

Dna Gherber Elena. În 2012, la alegerile parlamentare, a fost în secția de votare 110, ca reprezentant al UER. Dl Zisopol, candidatul Uniunii Elene, a reușit să obțina 0 voturi în secția de votare în care dna Gherber a reprezentat Uniunea Elena din România.  Acum, dna Gherber Elena va număra voturile în calitate de președinte la secția de votare 79.

Dl Grigoriu Alin. În 2012, la alegerile parlamentare, a fost locțiiitor în secția de votare 144. În 2014, la alegerile prezidențiale, dl Grigoriu Alin a reprezentat, tot în secția 144, PNL. Acum, ca urmare a tragerii la sorți desfășurată în condițiile legii, dl Grigoriu Alin este locțiitor, vai, tot în secția 144. Să joace la loto? E clar că sorții unora sunt mai trași decât ai altora.

Dl Hamza Fănel. La prezidențiale, a reprezentat PER în secția 158. Acum este nominalizat locțiitor în secția 163.

Dna Iancu Cristina Alina. În anul 2012, la alegerile parlamentare, a reprezentat USL ( deci a fost membru ori al PSD, ori al PC, ori al UNPR, ori al PC ), în secția de votare 163.  După aceea, apare ca locțiitor în secția 98, la europarlamentare. Acum, dna Iancu Cristina Alina va număra voturile ca locțiitor în secția de votare 75.

Dna Neagu Aurenta. Reprezentant PRM și la parlamentare ( secția 81 ) și la europarlamentare ( tot secția 81 ), și la prezidențiale ( secția 79 ). Acum nu mai e membru de  partid. Va număra voturile în secția 81. Ca locțiitor, tot în urma tragerii la sorți, desfășurată în condițiile legii.

Dl Neculai Bogdan Dorian. A reprezentat UDMR în secția de votare 10 la alegerile parlamentare din 2012. Ulterior, s-a lecuit de politică dar nu și de numărat voturi. A fost președinte în secția de votare 64, la alegerile parlamentare, tot președinte, la prezidențiale, în secția de votare 100 și acum, la locale, este nominalizat președinte în secția de votare 8.

Dl. Nedelcu Sorin. La alegerile europarlamentare a reprezentat PNL în secția de votare 173. Și dlui Nedelcu i s-a acrit de politică dar nu și de numărat voturi. La alegerile locale va fi locțiitor în secția de votare 127, după ce a semnat pe propria răspundere că nu e membru de partid.

Dna Nițu Alina. La alegerile parlamentare a reprezentat PER în secția de votare 164. La europarlamentare i se scârbise de politică. A fost locțiitor în secția de votare 4. După numai șase luni, iar apare, ca reprezentant UDMR în secția de votare 114 ( unde Hunor Kelemen nu a luat niciun vot ) iar acum va număra voturi în calitate de locțiitor în secția de votare 91.

Dl Pădureț Ion. La alegerile europarlamentare a reprezentat PNL în secția de votare 145. Între timp, o fi considerat că nu îi place politica și a renunțat la calitatea de membru de partid. La alegerile locale, dl Pădureț Ion va fi locțiitor în secția de votare 124.

Dl Popa Marian. La europarlamentare a fost membru PDL, în secția 20. La prezidențiale, renunțând la calitatea de membru de partid, a fost locțiitor în secția 18. Acum, la locale, va număra voturile în calitate de președinte în secția 14.

Dl Porumboiu Eduard. La alegerile parlamentare a fost membru PPDD, în secția 130. Și acum va număra voturile dar nu ca membru de partid ci ca președinte, în secția de votare 46.

Dna Roșca Corina Iuliana. La alegerile europarlamentare a numărat voturile din secția 115, ca locțiitor. Deci, fără apartenență politică. La prezidențiale însă, a reprezentat PAS în secția de votare 154. Acum, renunțând la apartenența politică va număra ( din nou ) voturi în secția 52, ca locțiitor.

Dl Saizu Gabriel. În 2012 a reprezentat UER în secția de votare 5. Acum va fi președinte în secția de votare 49.

Dna Sava Elena. La alegerile parlamentare, a fost membru PER, reprezentant în secția de votare 72. La europarlamentare a fost membru PDL, reprezentant în secția de votare 62. La prezidențiale, a reprezentat PNL , tot în secția de votare 72. Iar acum, în urma unei trageri la sorți desfășurată în condițiile legii, va fi locțiitor în secția 62. Aș fi foarte curios să ne povestească și nouă cum și-a dat demisia din partid. Sau de ce a fost exclusă. Că nu putea fi locțiitor, membru al Corpului experților electorali, dacă era membru de partid.

Dl Toniță Gabriel. La europarlamentare, acum doi ani, era membru PNȚCD, reprezentat în secția 145. I-a trecut cheful să fie membru de partid. Dar vrea să numere voturi. Acum e locțiitor în secția de votare 142.

Dna Ungureanu Mariana. Ca și dl Toniță, la europarlamentare a reprezentat PNȚCD în secția de votare 91. Acum nu mai este membru de partid. Este locțiitor în secția 54.

Suspiciunea rezonabilă este că acești oameni sunt prezenți în secțiile de votare nu-conteză-cum. Scai. De la partid sau nu, ei sunt în secții. Și nu e lucru ușor. E un efort deosebit să muncești într-o secție de votare, de dimineață de la 6 până a doua zi dimineață, când se termină de numărat voturile și se predau sacii cu buletinele de vot. Și, pentru ce? Niște milioane amărâte? Țineți minte cum dormeau pe jos și cum se plângeau când predau sacii la alegerile din anii trecuți? Cei dați la televizor ziceau că nu le mai trebuie. E, acestor oameni le trebuie de fiecare dată. Cu sau fără apartenență politică declarată, ei sunt în secțiile de votare.

O fac pentru binele societății? Atunci de ce au reprezentat, cel puțin odată, și un partid?

O fac pentru bani? Pentru alea 300 de lei? Și dacă un grangure de la partid le dă 500?

În materialul ăsta este vorba doar despre numele care se suprapun. Nici nu vreau să mă gândesc câți alții sunt rubedenii, soți, frați, fii.  Asemenea coincidențe înseamnă premeditare. Zău, Liviu Dragnea a fost condamnat pentru mai puțin.

Mai este ceva: un astfel de om, dacă este ghidonat politic, poate să anuleze niște voturi ale adversarului. Punem o medie de 3-4-5 voturi anulate, așa, dintr-o ștampilă în plus, în fiecare secție. Asta totalizează aproape o mie de voturi ale adversarului, anulate.

Pentru partide, oamenii prezenți în secțiile de votare sunt importanți pentru că știu cine NU a venit la vot. Informația iese din secția de votare iar tipii de la partid pot să facă o vizită și să „mobilizeze”.

Dar nu e tot. Am suspiciuni majore asupra tragerii la sorți. Prea sunt fix în aceleași sectii de vot sau în secții de vot din aceleași cartiere. Ca să nu mai vorbim de două cazuri de coincidențe ușor tulburătoare.

Conform tragerii la sorti ( desfășurate în condițiile legii ), în secția de vot 25, amplasată la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, președintele se numește Donose I Ion iar locțiitorul Donose I Mariana. Soră și frate, soț și soție sau pur și simplu coincidență și la numele de familie și la inițiala tatălui?

Și, al doilea caz. Secția de vot 20, amplasată la școala “Elena Cuza” ( școala 15 ). Președintele se numește Afocșoaie Adrian Dragoș iar vicepreședintele, Afocșoaie Daniela.

Ceea ce mă duce la ultimul capitol al materialului.

Dl Afocșoaie Adrian Dragoș, nominalizat de Autoritatea Electorală Permanentă ca președinte la secția de votare 20 ( să trecem peste aspectul ciudat cu numele locțiitorului ), este și candidat UNPR la Consiliul Județean. Locul 16 la județ.

Nu e singurul caz de la UNPR în situația asta. Dl Dima P Gheorghe, locul 23 pe lista de candidați pentru Consiliul Județean, este și locțiitor în secția de votare 85. Dna Podașcă Gabriela Georgeana, locul 14 pe lista de candidați pentru Consiliul Județean este și președinte la secția 36 iar dl Fuică Cosmin, locul 26 pe lista de candidați UNPR pentru Consiliul Local, este președinte în secția 156.

Adică, oamenii ăștia sunt candidați care-și numără singuri voturile, sau cum?

Vai de noi.

Am gândit acest material încă din iarnă, când am citit toate procesele verbale din secțiile de votare de la ultimele trei alegeri, afișate pe site-ul Autorității Electorale Permanente. L-am gândit ca pe o partidă de șah, încă din decembrie.

Am făcut acestă documentare ca să le iau pionii. O public și dau un triplu șah.

Odată, partidelor. Evident că nu vor avea reacție la acest material. Țipă PNL împotriva PC, stați, că uite, au și ei probleme cu oamenii din secții. Face UNPR reclamație, au și ei o problemă. Nu e clar de la care partid din cele trei PSD, UNPR, PC, sunt cei invocați mai sus care au fost în secții din partea alianței. Va trebui aflat. Partidele sunt în șah. Ca să evite matul, vor pierde reginele. O lasă așa, va fi liniște, o perioadă. Vor continua să fie complici.

A doua oară, societății civile. Chiar vreau să văd care ONG gălățean preia documentarea și iese la scandal. E mișto să faci campanii împotriva cuiva anume. Împotriva tuturor e imposibil, că poate se supăra niște sponsori. Nu preiau materialul, sunt complici.

Al treilea șah e dat presei locale ( și naționale ). Preiau, supăra niște oameni care au dat bani grei în campanie. Dacă cineva continuă și amplifică cercetarea am putea ajunge chiar la anularea alegerilor. Suspiciunea e rezonabilă, indiciile sunt temeinice. Dacă nu, sunt complici.

Mai rămâne de găsit răspunsul la întrebarea de ce fac partidele așa ceva? Păi … din toate sondajele se știe că românii nu au încredere în partide. Ei, bine, nici partidele nu au încredere în români. Voința poporului trebuie ținută, dracului, sub control.

Asta nu mai este democrație și nici nu a fost vreodată.

E scârnă.

 

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s