Ciumacenco: cultură în prosteală și ceva imobiliare

O primă observație: societatea civilă și presa preplătită i-a rupt capul actualului primar pe subiectul „vrem cinema în Galați”. Într-un final, s-a făcut un fel de cinema și nimeni nu e mulțumit. În cred.  Însă Nicușor Ciumacenco nu spune nimic în programul său electoral despre un cinematograf adevărat dar, ce chestie, nimeni din societatea civilă și nici din presa preplatită nu are nimic de comentat pe subiect.

Hmmm …

Ok. În programul electoral, dl Ciumacenco și PNL se angajează să facă mai multe, pentru cultură și agrement. Frumos. Am trei puncte de comentat:

1. „Reabilitarea Centrului Istoric, în perimetrul cuprins de străzile Traian, Brăilei, Cuza și Basarabiei.”

Prima întrebare: ce înseamnă reabilitare? Se repară străzile și casele? TOATE casele? O parte din case? Sunt cel putin 1.000 de imobile în perimetrul respectiv. Inclusiv blocuri. Blocuri mai noi, în zona dinspre strada Traian și blocuri mai vechi, în zona Parfumul Teilor, de exemplu.

Sunt cel putin trei baterii de garaje: lânga Școala 24 , în spatele blocurilor de la Parfumul Teilor și în Piață. Alea rămân?

Sau, pe strada Eroilor, coșmeliile de la numerele 29 și 31. Le reabilitezi? Fac parte din Centrul Istoric. Chiar sunt curios ce ai să faci acolo.

Frumosul bloc de la Bălcescu, nelocuit, nimeni nu știe al cui e, ce se întâmplă cu el? Se reabilitează? Pe banii Primăriei?!

Cinematograful Central, retrocedat. Îl reabilitezi pe banii primăriei, poate zic sărumâna proprietarii?

Casele nelocuite și cele degradate de pe Iancu Fotea, da, sunt în centrul istoric. Intră la reabilitare?

Țigăneala aia sinistră de la intersecția străzilor Traian cu Tecuci rămâne așa sau o reabilitezi? Sau o razi ca să aibă și Piața o parcare coerentă?

În esență, promisiunea dlui Ciumacenco e abureală: zice că reabilitează dar nu definește reabilitarea și nici scopul.

E un calcul făcut pentru costuri? Cine l-a făcut? Și include și costul cazării locatarilor în altă parte pe perioada lucrărilor?

E încă un angajament al dlui Ciumacenco care îmi pare a fi așa, ca la alba neagră, să ne facă din ochi. Cred că punctul privind reabilitarea impunea muuulte explicații. E o măsură care vizează peste o mie de locuințe și cel puțin 5.000 de oameni. Ei ce să înțeleagă?

Pe urmă, dl Ciumacenco promite, în programul electoral, „organizarea unui <<sat pescăresc>> pe malul râului Siret.”

Malul Siretului e zona inundabilă, deștepților!

Nicușor, erai viceprimar în 2010. La inundații ai albit și n-ai înțeles de ce. Nu poți să construiești nimic în zona inundabilă. Nu-ți dă nimeni autorizație de construcție. N-are nimeni voie să îți dea autorizație de construcție.

Când se umflă Siretul și avem si remuu, apa ajunge pâna la șinele de cale ferată.

Uite imagini din avion, cum arată malul Siretului în timpul inundațiilor.

Și cine naiba ar asigura „satul pescăresc”? Și pe ce sume?

Atenție, dacă îl faci pe piloni sau flotabil nu mai este sat pescăresc românesc. E sat pescăresc din Indochina.

O a treia chestiune șuie din programul electoral al dlui Ciumacenco și al PNL este:

„Conservarea și promovarea punctelor de interes prin înființarea unor centre de Informare Turistică. Galațiul are un potențial turistic uriaș, puțin cunoscut și exploatat: avem castrul roman de la Barboși; Tezaurul de la Barboși ( 3.700 de monede antice, din argint ); trebuie construit un muzeu destinat lui Inocens, primul cavaler daco-roman încreștinat, al cărui mormânt a fost descoperit la Galați, etc.”

Aici am o singură observație:

În cazul cavoului roman din Micro 21 ai să demolezi construcția care obturează accesul sau doar o expropriezi și faci acolo muzeul destinat lui Inocens? Și, dacă da, îl expropriezi și pe dl deputat Victor Paul Dobre?

Da, știu că dna Dobre și-a mutat cabinetul în altă parte. Spațiul comercial din Otelarilor nr 5C figurează însă în proprietatea familiei în ultima declarație de avere de pe site-ul ANI.

Și, întrucât exproprierea înseamnă și despăgubiri, să știi că există riscul unor titluri de genul „Tun imobiliar marca Ciumacenco – Dobre”.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s