Ciumacenco: un copy paste de 42,85%

42,85% din programul electoral al candidatului independent Nicușor Ciumacenco din anul 2012 coincide cu programul candidatului PNL din 2016.

Am comparat programul electoral de anul ăsta, propovăduit pe facebook și pe site-ul pe care am anunțat că nu exista înainte de a fi făcut cu programul electoral al lui Nicușor Ciumacenco, publicat pe 5 aprilie 2012 pe site-ul lui Ciumacenco. Aici aveți link-ul direct: https://ciumacenco.wordpress.com/2012/04/05/solutii-pentru-salvarea-galatiului/

În programul electoral din 2016 am numărat 35 de puncte. 15 sunt luate din programul din 2012.

În galeria foto de mai jos aveți screen shoturi cu cele două.

Să fiu bine înțeles: n-am o problemă deosebită că dl Ciumacenco și-a copiat, la virgulă, aproape jumătate din programul de independent și l-a băgat PNL-ului pe gât, după 4 ani, ca pe-o conservă prea veche. Și PNL-ul face urticarie; zilele astea, mulți se scarpină.

Păi, a copiat Ciumacenco de la Nicușor Dan, n-avea voie să dea copy paste la programul de independent? Serios, nu asta e problema. Adică e, că programul conține o grămadă de tâmpenii, și noi și vechi, dar nu asta e problema zilei.

Prostul satului mi se pare a fi George Stângă, care s-a aruncat ca rața la muci. Probabil, din servilism.

Când s-a aflat că Ciumacenco l-a plagiat pe Nicușor Dan, dl Stângă s-a trezit vorbind pe facebook: „Nu pot să spun decât atât: Nicușor Ciumacenco are cel mai bun program pentru Galați, unul realizat împreună cu echipa din PNL (…)”

Vai. Vai nouă.

Chiar sunt curios care anume puncte din programul PNL au fost gândite de „echipa din PNL”. Că 42,85% sunt luate din proramul electoral din 2012. Corect ar fi fost să spună aproape doua treimi din program a fost gândite împreună cu echipa din PNL.

Oricum, formularea e una șuie, dar dl Stângă nu e chiar el mai bun vorbitor de pe planetă: programul se gândește, se scrie, după care, dacă e validat de electorat, se realizează. Dl Stângă zice că programul electoral deja a fost realizat. Dle Stângă, e fix invers – realizarea e la sfârșit. Vai. Vai nouă.

Sau, o fi spunând omu’ adevărul: echipa din PNL a lucrat cu Nicușor Ciumacenco la program în 2012. Ba nu. N-a lucrat. Pentru că uite problema a doua, dle Stângă: în 2012, toată suflarea liberală l-a susținut pe Stan împotriva lui Ciumacenco.

Pentru asta, eu unul, am spus în cartier de nenumărate ori oricui m-a ascultat că programul lui Ciumacenco e prost. ( Nu-mi iau vorba înapoi ). Acum, ar trebui să spun că programul lui Ciumacenco e bun dar nu o fac pentru că nu e.

Vai. Vai nouă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s