Ciumacenco minte grav și despre maidanezi

Nicușor Ciumacenco nu s-a putut abține de la minciună nici în cazul maidanezilor. Din trei fraze a ras 12.000 de maidanezi care, chipurile, au dispărut de pe străzile Galațiului între 2008 – 2012, cât timp a fost viceprimar.

Concret, iată despre ce este vorba

Iată și transcrierea declarației

“Vreau să vă spun că am lăsat un oraș în 2012, vechea administrație, cu un număr de 6-7.000 de câini. Preluasem, când am preluat mandatul erau undeva la 18.000 de câini. Ajunsesem să avem undeva la 6-7.000 de câini.

Dacă lucrurile ar fi continuat în direcția respectivă, probabil că lucrurile ar fi fost mult mai bine.

După informațiile pe care le avem, iar s-a ajuns la un număr de 15-16.000 de câini. Au devenit o problemă.”

Nu știu cum, și nici dl Ciumacenco nu spune, din oraș au dispărut doi câini din trei. Două treimi. 12.000 de maidanezi, în doar trei ani dar acum dl Ciumacenco ne spune cum dorește să rezolve problema în următorii 4 ani:

Sterilizarea gratuită a tuturor câinilor, indiferent dacă au sau nu stăpân +ridicarea de pe stradă a tuturor câinilor, în șase luni, cu 20 de echipe de hingheri + asociațiile de proprietari să ia în grijă un număr neprecizat de câini + achiziționarea de adăposturi în afara orașului.

maidanezi 2016

E un pic de muncă. Angajamentul lui Ciumacenco va costa și bani și timp și muncă.

Problema e că între 2008 și 2009, atunci când dl Ciumacenco a redus numărul de maidanezi cu 12.000, adică 66%, nu s-au construit adăposturi înafara orașului, asociațiile de proprietari nu au luat câini în grijă, nu s-a lucrat cu zeci de echipe de hingheri și nu s-au sterilizat zeci de mii de câini, cu sau fără stăpân.

Cu toate astea, ce sa vezi, dl Ciumacenco ne zice că numărul maidanezilor a scăzut cu 12.000 de capete. Cel mult 16.000 de lăbuțe. Dacă punem o medie de 30 de centimetri de fiecare coadă, cam 3,5 kilometri de cozi.

Păi, dacă atunci ai “rezolvat” 12.000 de câini fără adăposturi acum de ce propui adaposturi?

Dacă atunci ai “rezolvat” 12.000 de câini fără zeci de echipe de hingeri acum de ce propui 20 de echipe de hingheri?

Dacă atunci ai “rezolvat” 12.000 de câini fără țarcuri pe la blocuri, în parteneriat cu asociațiile de proprietari acum de ce propui așa ceva?

Dacă atunci ai “rezolvat” 12.000 de câini fără să sterilizezi în masă nici maidanezi și nici câini cu stăpân, acum de ce propui așa ceva?

Repet: reducerea cu 12.000 a numărului maidanezilor din Galați s-ar fi cunoscut. Nu s-a cunoscut. Ar fi presupus niște măsuri minunate, vizbile, cu care nimeni n-ar fi avut nimic împotrivă să te lauzi în campania de independent din 2012. Nu s-au văzut. Nu ai făcut-o.

Iar acum bagi minciuna, poate-poate te crede lumea. Da, alegătorii ăia, ușor “inconștienți”.

Revin cu întrebarea: cum a scăzut numărul maidanezilor cu 12.000 în gloriosul mandat 2008 – 2012?

Au murit ei? I-a omorât primăria pe care ai condus-o? Ai fost tu de acord cu uciderea a 12.000 de câini? Îndeplinind atribuțiile de primar al municipiului Galați, cât timp Dumitru Nicolae și-a tratat boala, ai coordonat uciderea a 12.000 de maidanezi?

Nu pot să cred așa ceva …. Dna Angela Ivan știe asta?

Sau pur și simplu minți, din nou, mincinosule?!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s