Ciumacenco zice că avem o canalizare ok. Ha, ha.

Știați că Galațiul este locul 1 în Europa la rețeaua de canalizare? Serios, așa e, a spus-o cu subiect și predicat candidatul liberal Nicușor Ciumacenco, în emisiunea “Orașul meu” de la TV Galați, din 17 martie.

Bine, la ce odă i-a închinat lui Dumitru Nicolae, mentorul său în ale adminstrației, cred că liberalul Nicușor Ciumacenco a încercat să se pună bine cu pesediștii care încă mai ascultă de fostul primar. Altă explicație nu am pentru fraza halucinantă pe care a scos-o.

Problema e că după trei săptămâni, dl Ciumacenco, tot la TV Galați, a încercat să mai dreagă un pic subiectul. Adică da, lucrările ISPA pentru apă și canalizare au fost foarte ok, Dumitru Nicolae a rezolvat problema subsolului numai că în Valea Orașului sunt unele probleme. Omul le și explică. Haideti să urmărim declarațiile, că nu-s decât 2 minute și 44 de secunde.

Să punem aici și transcrierea declarațiilor lui Nicușor Ciumacenco:

Fostul primar Dumitru Nicolae a avut, modul lui gospodăresc, a avut un proiect ambițios, cel cu canalizarea zonelor fără canalizare din Galați. Vă aduc aminte că în 2000, Galațiul avea suprafața canalizată de 45%. La ora actuală avem 94-95% suprafață canalizată.

Suntem locul 1 în Europa.

Adică a fost un demers susținut, un volum de lucrări foarte mari într-o perioadă foarte scurtă de timp. Oamenii nu văd lucrurile astea sau, dacă le văd, nu țin … nu sunt lucruri de care să fie foarte constienți pentru că oamenii așteaptă lucruri vizibile. Oamenii așteptau să vadă o schimbare la suprafață în bine.

Nicolae a avut abordarea respectivă, din punctul meu de vedere a fost o abordare corectă și sănătoasă. Nu poți, dacă discutăm în termenii de casă nu poți discuta de o casă sănătoasă dacă nu ai o fundație sănătoasă.

Nicolae a rezolvat problema subsolului, a ceea ce este în pământ.

Astea sunt vorbele din 17 martie. În 4 aprilie, a sucit-o:

Toată apa care venea dinspre zona ridicată a orașului, Traian și mai sus se infiltra prin sol și crea o mare problema în zona de jos a orașului.

Bun, proiectul în sine a adus plusvaloare Galațiului,  probabil că anumite soluții tehnice nu au fost cele mai fericite și spun acest lucru pentru că am constatat cu nu foarte multă bucurie faptul în zona de port, în zona de case din Valea Orașului, dacă nu există o foarte bună sincronizare între sistemul de pompare a apelor atunci când există o ploaie mai puternică se poate constata că apa inundă locuințele din zona respectivă poate și din faptul că conductele cu care se coboară dinspre oras au un diametru mai mare decât infrastructura din Valea Orașului și cred că în viitor va trebui găsită o soluție tocmai pentru ca în acea zonă să nu mai existe astfel de probleme.”

Deci, odată treaba a fost rezolvată, problema subsolului a fost rezolvată, cu cheltuială dar, uite, nu chiar peste tot. În Port e o problemuță, că nu se sincronizează ăia de la stația de pompare cu șuvoiul din deal. Serios, a constatat însuși dl Ciumacenco, cu nu foarte multă bucurie ( îmi place mult exprimarea ).

Bine, domnule Ciumacenco, ați constatat, cu nu foarte multă bucurie. Așa, și dupa ce nu v-ați bucurat ce-ați făcut? Păăăăăi, nimic. Ați lăsat-o așa, bine că vin pompierii cu bărcile.

De fapt, Nicușor Ciumacenco minte dar, ce paradox, spune și o bucățică de adevar, contrazicându-se: problema din Valea orașului e subdimensionarea rețelei de acolo. Adică a fost o proiectare greșită. Plătită, dar greșită. De aia se plimbă oamenii cu plutele prin piața Moruzi.

Mai pe românește, domnule Ciumacenco, bagă-ți canalizarea de 95% undeva. Degeaba ai canalizare dacă nu … canalizează.

Dar să râmânem la afirmația “Nicolae a rezolvat problema subsolului, a ceea ce este în pământ”.

Pentru că am văzut cu toții cât de bine a fost rezolvată problema subsolului la colectorul de la Elice.

Nu doar falezogaura dar și decopertarea parcului de la Elice, din cauza că era terenul în valuri, aia e problemă rezolvată?

Surparea de la intrarea în oraș, din 2013, e tot o problemă de subsol rezolvată?

Surparea de pe strada Portului, de astă iarnă, e tot o problemă de subsol rezolvată? Da e rezolvată integral sau așa, cât de cât?!

Craterul de pe strada Oltului, din 2012, eu sunt convins că a fost tot o problemă rezolvată, că așa ați declarat. Crater de 10 metri, domnule Ciumacenco, asta e o rezolvare … rezolvată cu simț de răspundere!

Tasările de pe strada Brăilei, de la Trei Star, sunt, desigur, o problema a subsolului rezolvată?

Surpările repetate de pe strada Aurel Vlaicu au fost  tot o problemă a subsolului rezolvată sau nerezolvată?

Și mai sunt, poate sute de cazuri.

Sau, mai bine, fă ca mine. Uite, intră aici, la jurnalul de intervenții de la Apă Canal și delectează-te cu performanțele sistemului de apă și canalizare în care ați băgat o căruță de bani ca să-l reparați și în care mai trebuie băgată o altă căruță de bani, ca să reparăm reparațiile cu care ați distrus orașul.

Tu, cu mentoru’!

 

Stați pe-aproape, mai vine una, cu maidanezii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s