Nicușor Ciumacenco minte din ce în ce mai mult și mai prost

Băgat în corzi pe subiectul plagiatului, dl Ciumacenco a mai făcut o greșeală. A mers săptămâna trecută la Digi 24 ca să se disculpe. Mai bine nu mergea; s-a bâlbâit îngrozitor dând o explicație penibilă.

Din cele 20 de minute, cred că ultimul minut este esențial pentru a putea defini caracterul persoanei publice Nicușor Ciumacenco. Explicând relația domniei sale cu Agenția Națională de Integritate, a scăpat doi porumbei … da’ ce zic eu porumbei, de-a dreptul quetzalcoatuși!

Cred că e minutul de aur al minciunii publice în Galați, de anul ăsta.

Înregistrarea este deja pe facebook, să citim transcriptul.

 ( … ) „Eu am avut trei ani pentru faptul, exact speța în care este acum primarul și care nu este de rea intenție ci poate fi în cel mai rău caz de neatenție.

Eram administrator la mine la firmă și am fost și viceprimar.

Și-aici, cred că cei care vin la primărie ar trebui să facă un ghid al consilierului local. Atunci când intri în Consiliul Local si nu ai mai fost în Consiliul Local să știi foarte clar ce ai voie și ce nu ai voie. Deci, acel dosar de la agenția ANI, privind incompatibilitatea, a fost între 2012 – 2015.

Nu l-am contestat pentru că oamenii aceia de la ANI aveau dreptate și, dacă nu am fost atent că nu am voie să fiu administrator la mine la firmă și să fiu viceprimar mi s-a părut normal să-mi ispășesc pedeapsa.

Trei ani în care nu aveam voie să ocup nicio funcție publică.

Este exact speța actualului primar.

Ideea este simplă: ANI l-a prins pe dl Ciumacenco, probabil în urma unei reclamații făcute în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din 2012, cu o incompatibilitate generată de faptul că, în timp ce era viceprimar, a fost și administratorul propriei firme, ca Marius Stan.

Așa vrea dl Ciumacenco să credem. Problema e că a spus o minciună uriașă.

Haideți să citim comunicatul ANI din iunie 2012. Îl puteți descărca de pe site-ul agenției.

Agenția Națională de Integritate zicea în 2012  că dl Ciumacenco trebuia pedepsit, dar nu pentru că ocupat simultan și funcția de viceprimar și cea de administrator ci din cauza contractului de 11.547 lei, încheiat cu Consiliul Local Galați.

 

Mi-e greu să cred că ANI una zice în public și alta în privat. În concluzie, dl Ciumacenco minte atunci cind ne zice că a avut o speță „exact la fel” cu Stan. Minte atunci când nu vorbește despre contractul cu primăria. Minte prin omisiune.

Și chiar nu e la fel cu speța lui Marius Stan. Pentru că firma lui Marius Stan nu a avut contract cu primăria. De fapt, dacă ne uitam pe cifrele mfinante, nu a avut niciun contract cu nimeni începând cu 2008, întrucât cifra de afaceri este 0. A, Stan a fost și administrator și primar, da, pe lege, formal, trebuie bubuit. Dar, hei, nu sunt spețe „exact la fel”.

Iar dacă vă întrebați cum a prins dl Ciumacenco un contract cu primăria, răspunsul e dat chiar de dumnealui: „din neatenție„.

Nicușor Ciumacenco a ambalat o minciună într-un adevăr: da, Marius Stan a fost în offside câtă vreme a fost și administrator și primar. Nu e aceeași speță. Nicușor Ciumacenco nu a fost doar în offside. Acel contract cu primăria nu e offside. E henț toată ziua! Henț de 11.000 de lei.

Asta a fost de încălzire. Urmează a doua minciună, care e și cea mai grava. De fapt, sunt două minciuni consecutive.

Nicușor Ciumacenco a declarat că da, în 2012, Agenția Națională de Integritate i-a interzis ca timp de trei ani să mai ocupe o funcție publică. Și că el, dându-și seama că a greșit, a respectat întocmai decizia ANI, nu a contestat-o iar acum este reabilitat și gata să facă lucruri minunate pentru acest oraș atât de frumos.

Ciumacenco minte și minte urât.

Data comunicatului Agenției Naționale de Integritate este iunie 2012. Asta înseamnă că timp de trei ani, din iunie 2012 până în iunie 2015, dl Ciumacenco nu a avut voie sa ocupe o funcție publică.

Și-atunci de ce a mai candidat pentru Senat, la alegerile parlamentare din noiembrie 2012?

Nicușor Ciumacenco NU avea voie să ocupe funcția de senator dar a candidat. Și a promis marea cu sarea. Și a pus și corturi și panouri și a pupat babe și dat mâna cu moși și a povestit frumos despre ce parlamentar bun urma să fie.

Rahat, chiar dacă ieșea, se aplica interdicția ANI de a ocupa o funcție publică.

Adică în 2012, în campania electorală din octombrie, a mințit. A păcălit 9.132 de gălățeni să-i dea un vot care nu îi folosea la nimic. 17% dintre gălățenii prezenți la vot la parlamentarele din 2012 l-au votat pe Ciumacenco pentru o funcție pe care nu putea să o ocupe și el știa asta.

Și-a păcălit partidul.

Dacă a avut, poate și-a păcălit și sponsorii.

Iar acum vine și ne spune că el a fost copil cuminte și ascultător și, dacă ANI i-a dat interdicția ca timp de trei ani să nu ocupe nicio funcție publica el chiar a respectat decizia ANI și nu a ocupat nicio funcție publică.

Numai că nu a ocupat nicio funcție publică nu pentru că a fost actul propriu de voință ci pentru că așa au vrut cei mai mulți dintre gălățeni.

Minte ca un pedeserist ( din nou )!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s