Echipa lui Ciumacenco s-a întărit cu o fostă membră UNPR

Săptămâna trecută, dl Ciumacenco a prezentat, într-o conferință de presă, două persoane, dna Narcisa Condrea și dl Paul Găvănescu, ca fiind membri ai echipei cu care domnia sa vrea să câștige Primaria Galați.

Poziția dlui Găvănescu este una care nu stârnește întrebări, întrucât provine din interiorul PNL, unde a ajuns prin comasarea cu PDL, după ce, membru al partidului Forța Civică fiind, a fost preluat, prin fuziune, de PDL, în vara anului 2014.

Însă am de făcut trei observații în ceea ce o privește pe dna Condrea.

Dl Ciumacenco a prezentat-o, așa cum reiese din textele publicate pe antidotul.ro și presagalatibraila.ro, drept un „partener din societatea civilă”, care „dorește să se implice în reconstrucția economică, socială, culturală și administrativă a Galațiului”.

Dacă ceea ce am să prezint în paragraful următor nu a fost spus în conferința de presă de către dl Ciumacenco și, din orice motiv, nu a fost reflectat în relatările de presă, e cazul să bifăm o minciună, fie și prin omisiune, comisă de dl Nicușor Ciumacenco.

Pentru că dna Condrea nu vine din societatea civilă.

Vine din U.N.P.R.

Este chiar afirmația dumneaei.

Dna Condrea are un blog, http://condrea-narcisa.blogspot.co.uk

Am parcurs destul de multe ( dar nu toate ) materialele postate. Sunt de acord și susțin în proporție covârșitoare cele scrise de dna Condrea dar, în postarea din data de marți, 24 noiembrie 2015, intitulată „De ce nu au căldură locuitorii orașului Galați” dna Condrea îi scrie lui Marius Stan, printre alte enunțuri pe care le consider corecte, citez: „ … astfel încât în acest moment eu, Condrea Narcisa Gersinia vă promit: – În calitate de fost membru UNPR voi aduce la cunoștința întregului oraș despre abuzurile pe care le-ați săvârșit.”

Cred că e o problemă de sistem: ori dl Ciumacenco nu a știut, ceea ce înseamnă că dna Condrea nu i-a comunicat faptul că a fost membru UNPR, ori dl Ciumacenco a știut și fie a) a considerat acest aspect irelevant sau b) a considerat că e mai util pentru dumnealui să nu anunțe public. În același timp să nu excludem nici situația în care nu doar dl Ciumacenco ci însuși PNL nu a fost capabil să verifice oamenii care îl vor reprezenta în campania electorală și, poate, ulterior, în Consiliul Local. Iar dacă a verificat înseamnă că PNL susține, faptic, traseismul politic.

Evident că, în orice variantă, eticheta de traseist politic aplicată dlui Ciumacenco de cel puțin o parte a gălățenilor se întinde și peste unul din membrii echipei sale.

Vorba aia, traseistul politic la traseist politic trage.

Problema de sistem nu e doar la PNL ci și la UNPR. N-au verificat anunțurile făcute de contracandidatul Nicușor Ciumacenco și, pe cale de consecință, n-au avut nicio reacție. Există riscul chiar nici să nu fi știut, până la citirea acestui material, ce pleașcă au avut la îndemână. Iar dacă un partid nu e capabil să își administreze eficient informațiile … e valabil pentru ambele, și UNPR și PNL.

Dar apartenența dnei Condrea la UNPR, denunțată de dumneaei anul trecut, în noiembrie, nu e singurul lucru sesizat din lectura unor materiale de pe blogul dumneaei.

Uite, în septembrie 2013, dna Condrea, a publicat un memoriu adresat mai multor entități, printre care și Federației Județene a Asociațiilor de Proprietari Galați, din care citez: „ (… ) De nenumărate ori, ați apărut în presă și la televiziunea locală, susținând că reprezentați interesele proprietarilor, dar statutul Federației nu este făcut public, doar președinții știu de afilierea asociațiilor la Federație nu și proprietarii iar activitatea federației este inexistentă din punctul nostru de vedere. ( … )”

Sunt convins că dna Condrea a avut dreptate. Nici acum, în 2016, statutul Federației Asociațiilor de Proprietari Galați nu este de găsit nicăieri, la fel cum nu este de găsit o listă a asociațiilor membre ale Federației.

Problema e că părerea dnei Condrea intră în coliziune cu opinia dlui Ciumacenco, exprimată în anul 2012, pe blogul domniei sale:Antoneta Gafițuc, sfetnicul asociațiilor de proprietari. A devenit cunoscută gălățenilor mai ales în ultimii doi ani, de când este prim-vicepreședinte al Federației Județene a Asociațiilor de Proprietari. Calitate în care s-a bătut pentru drepturile oamenilor simpli. ( … ) Mă susține pe drumul către fotoliul de primar și candidează, la rândul ei, pentru un post de consilier local independent. ( … )”

E timpul ca dl Ciumacenco să ia o hotărâre: ori e ca dna Condrea, care zicea conducerii Federației Asociațiilor de Proprietari, implicit dnei Gafițuc, că nu face nimic pentru proprietari, ori e ca dl Ciumacenco, care zicea că dna Gafițuc face.

Ori făcea, ori nu făcea.

Indirect însă, dl Ciumacenco îi dă dreptate dnei Condrea în sensul că da, dna Gafițuc nu făcea nimic.

Pentru că, dacă ar fi făcut, cu siguranță că și acum ar face parte din echipa de candidați a dlui Ciumacenco, ca și în 2012. Dar, cel puțin până acum, nu există vreo informație în acest sens.

Adică, zău, în 2012, Antoneta Gafițuc îl susținea pe dl Ciumacenco și era ok, dar acum nu îl mai susține și e ok o persoană cu o atitudine critică la adresa dnei Gafițuc.

În final, încă o observație legată de dna Condrea: în relatarea de la antidotul.ro este prezentată drept administrator la asociația de proprietari nr 256. La fel, își asumă această calitate și pe blogul dumneaei. Numai că pe site-ul primăriei, la asociația 256 este menționată o altă persoană pe funcția de administrator iar numele dumneaei nu apare pe lista administratorilor atestați.

Firește, cred că e o problemă legată de modul defectuos de gestiune a datelor la nivelul compartimentului pentru relația cu asociațiile de proprietari din cadrul Primăriei, da’ am zis că e bine de știut.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s