Clădirea lui Ciumacenco, atacată de o extindere fără acte

Zău, am găsit o extindere a clădirii lui Ciumacenco, de pe Regiment 11 Siret, dar nu și autorizația de construire.

Dar să vă povestesc cum a fost: mai întâi, am citit pe antidotul.ro un material semnat de Răzvan Postolache, în care este vorba despre niște maidanezi fotografiați fix în fața clădirii roz, despre care autorul scrie că îi aparține lui Nicușor Ciumacenco.

E drept, când am documentat materialul despre firmele dlui Ciumacenco, clădirea din Regiment 11 Siret numărul 37 E figura drept sediu social pentru firmele sale și ale familiei. Dar, sper, Răzvan Postolache s-a înșelat și clădirea respectivă ori nu îi aparține lui Nicușor Ciumacenco ori Nicușor Ciumacenco a intrat în posesia clădirii după octombrie 2012.

Pentru că imobilul nu figurează în declarația de avere de atunci. Ar fi nasol.

Am preluat, deci, informația de pe antidotul.ro și am verificat. Mai întii din satelit. ( foto 1 și foto 2 )

Se vede clar o diferență de nuanță între acoperișul corpului principal al clădirii, vizibil din stradă și ce e în spate. Am bănuit că sunt ani diferiți de construcție, ceea ce înseamnă că al doilea corp de clădire, din spate, e o extindere.

Extinderea e una mare. Google zice că întreaga clădire bate în lungime 50 de metri ( foto 3 ) iar conturul clădirii și al extinderii ajunge la 80 de metri ( foto 4 ).

Întrebarea de bază e când a fost făcută clădirea și când a apărut extinderea.

Așa că am apelat la mijloace mai moderne de cercetare. Cum ar fi google earth,  mașina de mers în timp. Serios, e o setare pe google earth care duce înapoi, cu câțiva ani imaginile de satelit. 

Și-am dat înapoi în timp. Extinderea exista în martie 2011 ( foto 5 ). Extinderea exista și în aprilie 2009 ( foto 6 ). Dar în ianuarie 2006 nu mai era ( foto 7 ). Era clădirea dar nu era extinderea. La fel, clădirea era și nu era extinderea și în octombrie 2004 ( foto 8 ).

Pe cale de consecință, extinderea a fost construită între 2006 și 2009.

Am lăsat Google Earth și am apelat la Bing Maps, cu setarea „bird’s eye”. Foto 9. Se vede că extinderea e în construcție.

Dar nu aveam data la care bing maps luase imaginea de satelit. Așa că am căutat alte repere din oraș, ca să îmi dau seama când și-a construit Ciumacenco extinderea.

Și uite, foto 10: pe Casa Roșie, mare cât China, un panou electoral al lui Marius Stan, de la campania din 2008. „Trup și suflet pentru Galați.”

Deci, momentul în care Ciumacenco și-a construit extinderea este anul 2008. An deosebit de fructuos pentru dl Ciumacenco. Extindere pentru clădirea de pe Regiment 11 Siret, candidatură, câștig, viceprimar, mare șef la Comisia de Urbanism ( nu glumesc, dl Ciumacenco a fost mare șef în comisia de urbanism, așa reiese din stenogramele ședințelor de consiliu din 2009 – 2012, a căror lectură v-o recomand )

Ca să va dați seama cât de mare este extinderea, văzută de aproape: parter și două etaje, poate și subsol.  ( foto 11, 12, 13 ); sunt fotografii făcute de la sol, din spate. E partea care nu se vede din stradă.  

Cred că sunt cel puțin două probleme:

În primul rand, faptul că pe site-ul primăriei nu am găsit nicio autorizație de construire pentru Regiment 11 Siret nr 37E. Nu este publicată. Și cred că, dacă tot au publicat autorizații de construire din ianuarie 2008, pentru o modernizare de balcon, tot pe Regiment 11 Siret, blocul din spate, nu tușea nimeni dacă publicau și autorizarea extinderii clădirii dlui Ciumacenco.

În acest caz, dl candidat Ciumacenco poate să îl acuze pe fostul viceprimar Ciumacenco de lipsă de transparență.

Atenție, eu nu zic că dl Ciumacenco nu are autorizație de construire a extinderii. Eu afirm că pe site-ul primăriei nu există nicio autorizație, de niciun fel, nici de construcție, nici de nimic. ( foto 15 )

Dar poate că autorizația nici măcar nu există. Pentru că dacă ar fi existat, dl viceprimar Ciumacenco ar fi luat măsuri să fie publică, pentru că, nu-i așa, fiind echilibrat și cinstit, nu a avut niciodată nimic de ascuns.

Pe site-ul primăriei există însă un certificat de urbanism pentru CMI Dr Oprea Cristina Liliana, pentru „schimbarea de destinație din spațiu comercial în cabinete medicale” pentru adresa Regiment 11 Siret nr 37E lot 7,8 si 9 ( foto 16 ) dar este datat 11 februarie anul ăsta. Ce s-a întâmplat timp de 8 ani, doar Sf Cuvios Investigație ne poate lămuri.

A doua problemă ține de partea morală. Cineva, în temeiul a ceva, l-a împroprietărit pe dl Ciumacenco sau pe o rudă a dumnealui cu terenul respectiv. Sau poate l-a reîmproprietărit. Foarte mulți oameni au fost împroprietăriți sau reîmproprietariți dar foarte puțini au căpătat terenuri în buricul târgului, la doi pași de Palatul de Justiție.

E, și-acuma, dl Ciumacenco ajunge primar. Să zicem. Va trebui să rezolve problema parcării în zona Palatului de Justiție. Opțiunile sunt puține: ori nu rezolvă problema parcărilor în zona Palatului de Justiție, ori dărâmă ceva în zonă și face loc. La îndemână ar fi garajele din spatele blocurilor. Numai că, hei, deși nu-mi plac deloc garajele, le-aș da dreptate celor care îi vor reproșa că uite, ca să faci parcări, ne dărâmi garajele noastre da’ clădirea ta rămâne în picioare?!

Caz în care dl Ciumacenco are și opțiunea de a se expropria pe sine însuși.

O singura întrebare ar mai fi: ținând cont de povestea asta, programul electoral cu „vă invit să privim Galațiul ca și când ar fi o casă” e o glumă, nu-i așa?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s