La CC Insol s-a introdus votul prin corespondență într-un singur tur de scrutin

În momentul în care cineva, undeva, a luat decizia de a impune, pe lângă CC Insol și Maestro încă un practician în insolvență în borșul datoriilor Apaterm, mutarea nu putea să rămână nepedepsită.

Am spus mai demult că, de fapt, problema plăților insuficiente în contul datoriei CET către Romgaz, care nu se finanțeaza din nimic altceva decât din plățile, mă repet, insuficiente făcute de asociațiile de proprietari către CC Insol, e de fapt la CC Insol.

Azi dau o propoziție și mai clară: în esență, este o încăierare maximă  între CC Insol și Maestro/ Sinan Mustafa pe niște bani datorați de către asociațiile de proprietari. Asta, la Galați, înseamnă un număr de președinți și de administratori despre care am puternica bănuială că sunt controlați politic de PSD și de PC, funcție de zona din oraș. Și am bănuiala asta după ce am citit, cumva pe diagonală, rezultatele de la ultimele alegeri, tabelul cu scorurile candidaților pe fiecare secție de vot.

De ceva vreme am acces la o jucărie nouă. Buletinul Procedurilor de insolvență. Nu stau să explic acum ce și cum, inițiații știu despre ce e vorba. Informații neaccesibile publicului larg decât dacă sunt filtrate de declaranți precum Sinan Mustafa.

Să intrăm în subiect:

în BPI nr 1907, din 29 ianuarie 2016, am găsit o referire suculentă la situația noastră.

Pe scurt, în data de 19 ianuarie, Adunarea Creditorilor societății Apaterm SA s-a întrunit având pe ordinea de zi un singur punct: externalizarea serviciului de contabilitate al Apaterm și suma aferentă faptei.

Prezența celor convocați nu a fost fizică ci în scris. Creditorii Electrocentrale Galați SA, ANAF și Municipiul Galați au transmis fiecare, în scris, un punct de vedere despre solicitarea CC Insol.

Motivația e una pe care nu o contest: se lucrează cu trei persoane și, având în vedere numărul mare de documente ce trebuie întocmite, lichidatorul judiciar a propus externalizarea serviciului de contabilitate. S-au înregistrat și oferte: Geomar Contexpert a cerut un onorariu de 16.000 de lei/ lună, Contarom Expert SRL a cerut un onorariu de 14.500 lei/lună iar Smart Accountacy BMG SRL a cerut 17.000 lei/ luna.

A se reține: cei mai puțini bani i-a cerut Contarom Expert SRL: 14.500 lei/ lună.

Ce urmează însă este noaptea minții:

Chestionați în scris despre treaba asta, răspunsurile creditorilor au fost următoarele:

Primăria a scris că este de acord cu ORDINEA DE ZI PREZENTATĂ PRIN CONVOCATOR.

ANAF a scris că este de acord cu PROPUNEREA DE EXTERNALIZARE PE O PERIOADĂ LIMITATĂ, cu o condiție de bun simț: la următorul raport, lichidatorul să consemneze care este diferența de venituri între ce se lucra înainte, cu 3 oameni și ce urmează a fi lucrat cu un subcontractor.

CET a scris că NU este de acord cu NICIUNA din oferte, pentru că sunt prea mulți bani care ar intra în Apaterm și, prin CC Insol, s-ar duce în altă parte și n-ar veni în CET ca să plece mai departe la Romgaz.

Avem, deci, un vot pentru ( ANAF ), un vot împotrivă ( CET ) și niciun vot de la Primărie, care a scris că e de acord cu ORDINEA DE ZI, nu cu externalizarea către Contarom Expert a serviciului de contabilitate.

Cu toate astea, în concluzie, Membrii Comitetului Creditorilor „legal întrunit, a hotărit CU MAJORITATE DE VOTURI” externalizarea către Contarom a serviciului de contabilitate al Apaterm.

Un vot din trei = majoritate.

Personal, cred că nu este în regulă. Da’ deloc nu e în regulă.

Iar Sinan Mustafa nu pune subiectul ăsta pe agenda publică.

Mai ales cu cât, haideți să vedem ce e cu SC Contarom Expert SRL Galați, în secvențe seci:

Firma aparține familiei Portase și este înregistrată într-un bloc din Țiglina I. Dna Cătălina Portase este unic asociat iar dl Ovidiu Portase este administrator. În 2014, Contarom Expert SRL a avut o cifră de afaceri de 184.930 lei, cu un singur angajat.

Dar cine este dna Cătălina Portase?

Consilier județean între 2009 – 2012, din partea PC, dar nu din prima linie. A ajuns în Consiliul Județului după ce  un alt consilier PC și-a dat demisia.

Prea de tot mi se pare declarația de avere a dumneaei. Menționează o casă de vacanță de, atenție, 960 de metri pătrați. Hmm … Sunt absolut convins că avem în județ școli mai mici decât casa de vacanță a dnei Portase.

Zau, casa de vacanță a dnei Portase e mai mare decât Primăria, care are 634 de metri pătrați!

Așa, ca o paranteză, în declarația de avere din anul 2008, casa de vacanță de la Slănic Prahova, cumpărată în 2001, avea 100 de metri pătrați.

Însă în declarația de avere din 2010, același imobil ajunsese deja la 960 de metri pătrați.

Poate vă întrebați ce impozite plătește dna Portase pentru casa de vacanță.

Uite, un document al primăriei Slănic, din 2012, ne zice că impozitul pentru clădirea respectivă este de 118 lei. Doișpe bani pe metru pătrat pe an.

Zău, ceva nu bate.

Ce mi se pare însă îngrijorător este altceva: pe dna Portase o găsim nominalizată într-un document al CECCAR, din 2013, că a fost sancționată cu mustrare. Nu știm pentru ce. Documentul e aici. Pagina 8, poziția 132.

Să fiu bine înțeles: nu cei paișpe mii de lei pe lună ar fi problema. Ci influența. Asta valorează mult mai mult. Asta valorează toți banii care trebuie recuperați plus toți banii care NU trebuie recuperați de la asociații până la alegeri plus toți banii care vor fi recuperați de la administratorii bandiți în urma unor expertize. Plus toți banii rezultați în urma întreruperii, din nou, a furnizării de apă caldă. Că se apropie momentul deciziei, să nu ziceți că nu v-am zis.

Or, în contextul legendelor care circulă prin oraș, că PSD și PC dețin influența absolută asupra președinților asociațiilor de proprietari și asupra administratorilor acestora, ce să zic … s-aduci o persoană asociată atât de clar cu echipa lui Eugen Durbacă să facă hârtiile despre bani la Apaterm, cu semnătură peste sumele încasate chiar de la asociații, cu câteva luni înainte de alegeri  …  zău, chiar nu mi se pare o idee atât de bună.

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s