Dragă PNL Galați, ești un partid cretin pentru că:

1. Ai lansat vineri, la Sala Sporturilor, un număr de candidați la ( aproape toate ) primăriile din județul Galați. Nu pe toți. De ce? În ce comune nu ai candidați? Îți lipsesc 7 oameni? Îți lipsesc 7 oameni care să găsească 7 oameni? Eu nu am voie să îți dau doar o parte din ștampilă, tu de ce îmi dai doar o parte din candidați?

Vrei să-ți prezinți oferta electorală cu țârâita? Serios, de-astea făceam în clasa a treia. „Te-am purtat din loc în loc, ca pe-un mare dobitoc”. Nu, mulțumesc.

2. NU ai lansat vineri, la Sala Sporturilor, niciun candidat la președinția Consiliului Județean. Desemnarea acestui președinte se face în temeiul votului dat la alegerile locale, în același timp cu votul dat pentru primari. Ai răcnit, prin reprezentanți, că vrei să câștigi alegerile locale, dar te-ai purtat ca și cum Consiliul Județului s-ar desemna prin vot tocmai la alegerile parlamentare. Eu nu o fac pe prostul și nu mă dau după cireș: sunt convins că încă nu ai terminat de negociat cu PSD-ul așa cum îți convine situația pe care o vrei, în urma alegerilor locale, la Consiliul Județului.

Dar dacă esențială este negocierea ta, de ce mă f*ți la icre cu votul meu?

3. La alegerile locale nu se alege doar primarul. O știi bine. Se alege și lista de consilieri locali și cea de consilieri județeni. Presa locală nu zice c-ai fi prezentat așa ceva. Nici pentru consiliul local al municipiului Galați, nici pentru consiliul local al municipiului Tecuci, nici pentru Berești, Tirgu Bujor, nici pentru Cudalbi, Movileni sau Șendreni. Ok, era destul de greu, logistic, să aduci o mie de candidați dar, hei, Partid Național Liberal fiind, trebuie să faci și lucruri grele, nu doar lucruri ușoare.

Mai mult, nici în prim plan, nici în plan secund și nici măcar în decorul acțiunii de vineri nu am văzut vreun actual consilier municipal. Asta înseamnă că ești nemulțumit de ei și ei știu asta. Să nu te mai miri, deci, dacă ți se scurge. Asta înseamnă că și ei sunt nemulțumiți de tine și era timpul s-o afli.

4. Nu știu dacă ai observat, dar candidatul PNL pentru primăria municipiului Galați, Nicușor Ciumacenco, a urcat pe scena și a vorbit vorbe. Problema mea cu el nu e că-i traseist lălâu, problema mea cu tine, PNL, este că ai reușit să fii atât de nătâng încât să lansezi un candidat fără program. Compunerile de tip să fie bine ca să nu fie rău date de Nicușor Ciumacenco pe facebook astă toamnă nu sunt un program de guvernare locală în general și nu sunt un program de guvernare locală al PNL. De fapt, ai reușit să lansezi toți candidații pe care i-ai lansat vineri fără programe electorale. PNL, singura chestie livrată vineri a fost un număr mic de lozinci retar tâmpite. Nici măcar Lenin nu s-a bazat doar pe lozinci.

PNL, cred că ai făcut lansarea de vineri strict ca pe un balet pentru șefii de la București.

În consecință, am căutat să văd și eu lista de candidați, fiecare pentru ce comună candidează. PNL, în online ești o catastrofă! Nu se poate ca azi, 24 ianuarie 2016, pe pagina www.galati.pnl.ro/pagina/primari Marius Stan să figureze ca primar PNL. Băi, nu se poate așa ceva!

Nu se poate ca azi, 24 ianuarie 2016, pe pagina www.galati.pnl.ro/pagina/consilieri-locali-mun-gala-i Cristian Dima, trecut de anul trecut la ALDE și Mihai Manoliu, plecat ca director la Poliția Locală de … un an? un an jumate?, să figureze ca și consilieri locali Galați PNL. Băi, nu se poate așa ceva!

5. Nu se poate ca pagina de facebook PNL Galați să arate așa cum arată azi, 24 ianuarie 2016. PNL, te cred că poate ai și alte pagini dar, dacă ai, închide-o, dracului, pe asta.

Înțeleg că, dintr-o sumă de motive, comunicarea în on-line ți-e făcută de un număr ( după estimarea mea ) uriaș, de interpuși. Sau de activiști care nu-și asumă apartenența politică dar, hei, PNL, la capitolul intensitate a comunicării, Ștefan Raabis Bădiță te bate grav.

7. Dacă tot te-ai tras pe c*r că gata, uite fuziunea, că sunteți un singur tot, care se numește PNL, de ce, dracului, PDL Galați există ca pagina de facebook și dă și poze de la evenimentul de vineri?

8. Hai să ne uităm la poze, cu atenție:

– ai așezat candidații ăia pe scenă de parcă s-ar fi filmat „Te pui cu blondele”. Greșit, foarte greșit!

– PNL, tu vezi urmele alea de noroi de pe scenă?

Da? Și eu le văd. Și toată lumea le vede. Da, se vede că urmele de noroi sunt pe scenă dar, hei, dacă pe scenă au lăsat atât de mult noroi, în noroiul lăsat pe parchetul Sălii Sporturilor, până când au ajuns la scenă, cred că găsim râme, coropișnițe, de-astea.  Ai un eveniment la care îți aduci cel puțin un fotograf care să lucreze de aproape. Ca să înțelegi, fotografiile ar trebui să fie un pic de jos în sus, astfel încit personajele să umple ecranul. Nuuu … ai ținut fotograful în public, în sală, la înălțime, și acum se vede tot ce nu trebuia să apară în poze. PNL, spune-mi te rog, dacă publicul era așezat la o înălțime mai mare decât podeaua, de ce dracu’ ai mai dat bani pentru aducerea unei scene?! Greșit, foarte greșit!

– PNL, uită-te la poza lui Ciumacenco cu Gorghiu și cu Blaga. Că eu mă uit și plâng. La propriu, Ciumacenco arată ca un îngrămădit.

– PNL, ia-i pe cei de la PDL și bate-i. NU SE DAU POZE CU PERSONAJUL PRINCIPAL CARE ȚINE OCHII ÎNCHIȘI! NU SE DAU POZE CU PERSONAJUL PRINCIPAL CARE ȚINE OCHII ÎNCHIȘI! NU SE DAU POZE CU PERSONAJUL PRINCIPAL CARE ȚINE OCHII ÎNCHIȘI! NU SE DAU POZE CU PERSONAJUL PRINCIPAL CARE ȚINE OCHII ÎNCHIȘI! NU SE DAU POZE CU PERSONAJUL PRINCIPAL CARE ȚINE OCHII ÎNCHIȘI! NU SE DAU POZE CU PERSONAJUL PRINCIPAL CARE ȚINE OCHII ÎNCHIȘI! NU SE DAU POZE CU PERSONAJUL PRINCIPAL CARE ȚINE OCHII ÎNCHIȘI!

– PNL, ai consumat o grămadă din timpul ceremoniei ca să faci un rahat de photo shooting cu candidați între Gorghiu și Blaga. Ia, poze cu maimuța. Galeria foto e pe Viața Liberă. Roagă-i să le șteargă. Șterge-le și tu. Arde cardul. Să nu folosești în campanie, în luna mai, nicio fotografie în care un candidat din comuna Brăhășești, de exemplu, apare între Blaga și Gorghiu, în haine de iarnă. Nu, serios, să nu faci asta.

9. Te-ai lăudat că vei avea niște mii de eșarfe galbene și albastre. Nu le-ai avut. Nu se văd. N-au existat.

10. PNL, te-ai făcut de râs cu Pirații din Caraibe. Am senzația că pe-asta ți-au livrat-o niște consultanți care prestează la Antene, că mai degrabă ați făcut promo pentru filmul respectiv, difuzat cu îndârjire în perioada asta de Antena 1. Vestea bună e că dl Dobre nu spune chiar tot timpul numai prostii. Uneori vine și cu chestii misto. Vestea proastă e că nu-și dă seama de ele. Citez din Viața Liberă: „ ( … ) prezentat drept „primarul din 6 iunie 2016” de către deputatul Victor Paul Dobre.”

PNL, nu ești în Pirații din Caraibe. Ești în alt film.

PNL, 6 iunie este Dday.

Este ziua Debarcării. Asta înseamnă Libertate, Eroism, Curaj, Luptă împotriva tiraniei. Înseamnă Eliberare. Da, avem nevoie de Eliberare. Înseamnă Onoare. Da, ai nevoie de onoare. Înseamnă Loialitate. Da, avem nevoie să fii loial. Înseamnă luptă până când cel care ne-a făcut rău capitulează necondiționat. Da, avem nevoie ca dușmanul să capituleze necondiționat, mai ales dacă asta înseamnă ca negociatorii tăi să nu negocieze. Înseamnă Organizare. Da, ai o uriașă nevoie de organizare.

Dday înseamnă Eisenhower. Ascultă, PNL și învață, PNL, pentru că tu nu ai așa ceva.

 

Iar vineri, la Galați, în Sala Sporturilor, ai arătat că nici nu meriți.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s