Sinan Mustafa. Prosteala.

Inventar de declaraţii publice. Ordonate cronologic.

29.04.2015 Dl Sinan Mustafa anunţă public, într-un comunicat de presă postat pe site-ul www.cetgalati.ro, că Apaterm a rămas, după falimentul din 31 martie, cu o datorie curentă de 60,9 milioane de lei.

Începând cu 1 aprilie, orice leu încasat de SC Electrocentrale de pe urma Apaterm a fost plătit de CC Insol SPRL.

30.06.2016 Dl Sinan Mustafa declară, în emisiunea „Vocile Galaţiului”, la Digi24 Galati-Brăila, că datoria respectivă era de „peste 50-60 milioane de lei”. Înregistrarea este aici. Minutul 29.

Ceea ce înseamnă că, în mai şi iunie, CC Insol SPRL a plătit, din încasările de la asociaţiile de proprietari … mai nimic. Dar dl Sinan Mustafa are o problemă cu o scrisoare de garanţie bancară pe care ştie bine că nu o va obţine de la Primăria Galaţi. Nu îşi manifestă preocuparea pentru recuperarea banilor de la CC Insol SPRL. La urma urmei, acei bani ar fi urmat să fie remişi Romgaz, pentru o reducere a datoriei curente. Repet, din înregistrarea emisiunii nu reiese, da’ nu reiese DELOC preocuparea dlui Sinan Mustafa pentru nişte bani care i-ar fi permis să îşi reia activitatea rapid.

18.09.2015 Dl Sinan Mustafa informează, într-un comunicat publicat în Viaţa Liberă, că, la data respectivă, suma neîncasată de la APATERM era de 51,6 milioane de lei.

Asta înseamnă că, timp de două luni şi jumătate, CC Insol SPRL a plătit SC Electrocentrale 10-12 milioane de lei. Calculul nu poate fi exact, întrucât trebuie să ţinem cont atât de penalităţi dar mai ales de lipsa de precizie a dlui Sinan Mustafa.

Asta face în jur de 1 milion de euro pe lună. Extrem de puţin, de la 700 de asociaţii de proprietari. Ca să zicem aşa, privaţii de la CC Insol SPRL au frecat duda toată vara şi au fost mult mai puţin performanţi decât leneşii ăia de la stat, în anul anterior.

Asta aşa, ca observaţie pentru cei care urlă după „mienegimient privat”.

18.11.2015 Într-o postare pe facebook, dl Sinan Mustafa informează că respectivul debit a ajuns la 59 milioane de lei.

sinan prosteala 1

Bă, ejti prost?!

Adică, în doar două luni, suma a crescut cu 14%?!?!

Adică, zilnic, s-au adăugat 120.000 de lei?!?!?

Din ce, frate?Aţi mai emis facturi? Pen’ce?!

Dar să rămânem calmi. Să zicem că această creştere a fost determinată de penalizările de întârziere. N-ar fi deloc înafara legii.

Dar asta ar însemna că, oricât de mici ar fi fost sumele încasate de CC Insol SPRL de la asociaţiile de proprietari cu datorii, nu a plătit SC Electrocentrale SA niciun leu timp de 60 de zile.

Iar dl Sinan Mustafa cere = şi primeşte = de la Primărie, bani în avans, fără să ia nicio măsură împotriva CC Insol SPRL, repet, nişte privaţi care gestionează exclusiv recuperarea datoriilor, care ar ajuta intreprinderea să îşi diminueze restanţa către Romgaz.

Adică un privat ( CC Insol SPRL, din Constanţa ), nu îşi face treaba către un alt privat ( Maestro SPRL, tot din Constanţa ), al cărei reprezentant la Galaţi, un privat, Sinan Mustafa, deasemenea, din Constanţa, stă în ritm cu ţara. Ca efect, trei structuri publice din oraş ( SC Electrocentrale SA, Calorgal şi Primăria Galaţi ) riscă să dea bâca.

Partea bună e că, oricât de mică ar fi probabilitatea ca dl Sinan Mustafa pur şi simplu să fie un tăntălau care nu ştie cifrele, această probabilitate nu poate fi exclusă, până la publicarea ( fie şi pe facebook ) şi verificarea încrucişată a sumelor încasate de SC Electrocentrale SA de la CC Insol SPRL ( și a sumelor încasate de CC Insol SPRL de la asociațiile de proprietari ) şi a destinaţiei acestora, decisă de conducerea SC Electrocentrale SA, respectiv a CC Insol SPRL.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s