Sinan Mustafa. Un escrow.

Ieri a fost o zi cumplită. Pentru dl Sinan Mustafa, firește. Noroc că dna Pâsu a albit în locul dumnealui.

1. S-a publicat informația că, deși a primit banii de la Primărie încă de săptămâna trecută, nu a dat niciun țechin la Romgaz deoarece, ups, nu avea contractul semnat.

A fost o greșeală neforțată. Omul, în buna tradiție, a vrut să dea problema pe ceilalți. Că banii i-au intrat abia vineri. Hei, marți la prânz, conform afirmației Romgaz, furnizorul de gaz încă se gândea la modalitatea de recuperare a datoriilor restante. Nici vorba să semneze.

Abia după intervenția lui Stan, cei de la Romgaz au închis formalitățile.

Umilința maximă pentru dl Sinan Mustafa a fost că a primit informația în public, chiar de la Marius Stan. ( iar contul de facebook pregătit, probabil,  să anunțe propria reușită a semnării = dar asta e o speculație, luați-o ca atare = nu i-a mai folosit decât la recunoașterea că altul i-a făcut treaba ) Mai exact, acel altul căruia îi atribuise vina că banii i-au intrat târziu.

2. În Monitorul de Galați, sub semnătura dnei Nicoleta Rogojină, este publicat un material despre situație, bazat pe afirmațiile dlui Sinan Mustafa. E noaptea minții:
„(…) banii împrumutați de la stat de către Primărie pentru a achita căldura gălățenilor au ajuns în conturile Calorgal abia joi, iar vineri s-a efectuat plata către Electrocentrale, plătindu-se astfel datoria de iarna trecută.”

Sinan Monitorul

Poftim?!?!

De unde până unde și cine a avut datorie de iarna trecută, dle Sinan Mustafa?! Calorgal a început operațiunile în vară. Nu are cum să aibă datorii din iarna trecută. Iar banii au fost dați ca avans pentru iarna următoare. Ne permiteți ca, în temeiul acestei afirmații, să vă suspectăm de deturnare de fonduri?

Pentru că, începând din 31 martie, data falimentului cerut de dvs, responsabilitatea recuperării creanțelor Apaterm revine CC Insol și doar CC Insol. Nu Calorgal, nu Primăriei, nu altcuiva. Nu puteați să încasați de la Calorgal niște bani care trebuiau să va fie remiși de CC Insol.

Sunteți dator cu explicații publice. Și cu o situație a plăților făcute de CC Insol către SC Electrocentrale SA Galați. Și cu o situație a banilor respectivi, adică ce ați făcut cu ei, oricât de puțini ar fi, după modelul: de la 1 aprilie și până la data, CC Insol a plătit x lei din care intreprinderea a făcut următoarele plăți atâția lei pentru salarii, atâția lei pentru impozite, atâția lei pentru chestia aia, atâția bani comisionul ăla, atâția bani comisionul celălalt, etc.

3. Dl. Sinan Mustafa și-a făcut cont de facebook și a publicat câteva fotografii.

Una e făcuta cu telefonul și ne arată un extras de cont, de vineri, ca să demonstreze că banii i-au ajuns „abia vineri”. Dar, hai să citim TOT ce scrie în extras. Cumva, în penultimul rând, este scris cuvântul ESCROW?

12241420_118395158525607_3666483913578278873_n

Wow. Deci banii Primăriei au fost dați CET într-un cont escrow …
Pentru cei nefamiliarizați cu sintagma, definiția contului escrow este „un depozit colateral care are ca și scop principal protejarea participanților la tranzacții comerciale. Astfel, persoanele fizice sau juridice angajate în contracte sau acte comerciale (de exemplu vânzarea – cumpărarea unui imobil sau a unui utilaj). Principala caracteristică a contului escrow este că permite depunerea sumelor în favoarea beneficiarului, însă ridicarea acestora este condiționată de îndeplinirea unor condiții contractuale.”

Ca să nu o mai lungim: ce condiție ( sau condiții ) trebuia să îndepliniți pentru a putea accesa banii? Cumva să aveți un contract valid cu Romgazul?

Ceea ce vineri nu aveați. Ceea ce ați avut abia marți. Și doar după intervenția lui Stan, conform propriei dvs afirmații.

Îmi odihnesc cazul.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s