Reforma clasei politice: 1. mai puțini aleși.

Sunt mulți care cred că această „revoluție” se va sfârși prost, cu un rateu care va afecta cel puțin următoarea generație. Mă număr printre ei. Se va sfârși prost pentru că suntem proști și nu știm nici ce să cerem și nici cui.

Vrem reforma clasei politice fără să îi înțelegem mecanismul de funcționare. Asta ne face proști. Vrem reforma clasei politice prin reducerea numărului de parlamentari. Asta ne face proști pentru că suntem mândri. Noi suntem în stare să ne luptăm cu președinți, cu primul ministru, cu parlamentari. Ne dăm zmei și credem că valoarea ne crește pentru că avem adversari cu notorietate. Dar …

Nimeni nu se luptă cu consilierii locali.

Clasa politică, organizată în paliere de reprezentare locală și națională, ne oferă un Parlament cu 300 de locuri mai puțin.

NU e de-ajuns.

Dacă un Parlament poate să funcționeze cu 300 de oameni în loc de 600, cred că și un Consiliu Local va putea să funcționeze și cu 11 membri în loc de 27.
Galațiul are 27 de consilieri locali. Poate să funcționeze și cu 11.

Cu siguranță le va fi mai greu. Dar nu mă interesează cât de greu le e LOR, mă interesează cât de bine ne este NOUĂ.

Și-acum, să facem analiza

La orice nivel de reprezentare, aleșii nu au altceva de făcut decât să decidă. Până acum, au decis prost și foarte prost. Râdem sau/ și ne îngrozim de calitatea legilor. A citit vreodată cineva vreo hotărâre de Consiliu Local al municipiului Galați?
Comuna Braniștea are 13 consilieri.

Clasa politică este esențială pentru ( orice ) națiune pentru că reprezintă o resursă de decizie, repet, la orice nivel.

A pune „la bătaie” un număr mai mic de funcții de reprezentare publică înseamnă a „ascuți” lupta în interiorul partidului. Treaba merge prost pentru că ăștia stau ca legumele și la partid și în consilii sau în Parlament. A pune „la bătaie” un număr mai mic de funcții de reprezentare publică înseamnă a „ascuți” lupta în interiorul partidului. Or, asta va duce la competiție. N-or sa mai stea la partid ca legumele. Scoți locurile de legume de pe liste, le scoți și din consilii și din Parlament.

= va urma =

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s